Hjemmelavet flæskesvær

Jeg var oppe hos min slagter for at købe et par svinekoteletter og fik den afskårne svær med. Tid til at lave flæskesvær.
Hjemmelavet flæskesvær

Hjemmelavet flæskesvær

Du skal bruge: Svær (skind fra en gris. Jeg har ikke sat mængde på da fremgangsmåden er den samme, når mængden er inden for rimelighedens grænser.) Salt. Eventuelt friske chilier.
Svær fra svinekottelleter

Svær fra svinekottelleter

Jeg satte en gryde med vand på komfuret,  smed en håndfuld friske chilier jeg havde i overskud, og bragte gryden i kog. Da vandet kogte lod jeg sværen glide ned i vandet med et stille svup. Husk et godt svup gør hele forskellen 🙂
Sværen koges med frisk chili

Sværen koges med frisk chili

Det fik lov til at koge stille og roligt i tyve minutter. Derefter  duppede jeg dem tørre på begge sider og dryssede dem med salt. En af dem var knækket under kogningen, så jeg knækkede resten så stykkerne var lige store. Det hele blev placeret i et ovnfast fad og sat ind i en kold ovn. Tændte for ovnen på 220 grader Celsius . Flere gange undervejs hældte jeg det afsmeltede fedt fra og vendte samtidig flæskesværren så den blev ens stegt. Jeg dryssede let mere salt på undervejs, da afsmeltningen af fedtet fik saltet til at glide af flæskesværren. Jeg vil gætte på at jeg fjernede næsten 2 deciliter fedt undervejs. De fik næsten en halv time. Da de begyndte at se færdige ud tog jeg en smagsprøve og lod dem få lidt længere tid. Da de var færdige blev de lagt til afdrypning på et par stykker køkkenrulle. Hvis de har brug for det så giv dem lidt ekstra salt mens de er varme. Det var uden undtagelse de bedste flæskesvær jeg nogle sinde har smagt. Det er ikke sidste gang jeg skal lave det!

Relaterede indlæg:

, , , , , ,

8 Responses to Hjemmelavet flæskesvær

 1. MadFar 1. november 2009 at 13:02 #

  Tænk sig så simpelt og så delikat. Tror sq flæskesvær får sig en revival herhjemme. Tak for tippet med at koge dem først.
  .-= MadFar´s last blog ..Farseret unghanebryst med sunde pommesfritter =-.

 2. Morten 1. november 2009 at 23:27 #

  Det var da så lidt. Bare husk at det kan sprutte ganske gevaldigt, hvilket er grunden til at jeg fjernede det afsmeltede fedt. Knap så meget sprutteri.

  🙂

 3. Daniel 23. december 2009 at 11:55 #

  Jeg kan lide din måde at skrive opskifter på. Det er godt tænkt.
  Du skriver detaljerne som du oplever dem og det giver en dybere og væsentlig forståelse af det forløb man endnu ikke har prøvet, men som man skal til at i gang med.

  Tusinde tak.

 4. Morten 18. januar 2010 at 21:20 #

  Hej Daniel – Mange tak for de pæne ord.

  Jeg oplever selv madlavning som et mindre eventyr (yop mindre kunne ikke gøre det:) ).
  Plus jeg personligt synes at jeg går glip af mange detaljer omkring teknikken når jeg læser en traditionel opskrift.

  Mvh

  Morten

 5. Kenneth 2. februar 2011 at 17:35 #

  Fin måde med at koge dem først, dog valgte jeg at bruge en dyb bradepanden hvor jeg lagde en rist hen over….

  Så slap jeg for at hælde fedt fra før til sidst 😀

 6. Morten 27. februar 2011 at 21:49 #

  Det er også en mulighed!:) Jeg foretrækker dog at lade dem svømme i eget fedt og så dræne det af bagefter.

 7. Karen 28. maj 2011 at 16:42 #

  Hej og 1000 tak for opskriften 🙂
  Har lige lavet sværene og – ja- det KAN sprutte, nærmest explumdere, hvis man ikke hælder fedtet fra hyppigt. Gode, gode flæskesvær = MUMS FILIBABA 🙂
  Venligst Karen

 8. Ida 13. oktober 2015 at 17:18 #

  Super oppskrift! Jeg er en stor fan av fleskesvær, men det selges ikke så mye i Norge. Jeg skal deifnitivt prøve å lage disse hjemme:)

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This