Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og den passer perfekt som dessert, enten alene, eller sammen med f.eks. en brownie. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe.
Raspberry sorbet is a fantastic ice cream, always lots and lots of taste and color, and it is perfect for dessert, either alone, or for instance with brownies. In our household, raspberry sorbet is eaten as afternoon snack, dessert, evening-coffee-snack, so it never lasts long.
Heldigvis er ingredienserne rimeligt billige til isen. Supermarkederne har tit frosne grøntsager og bær på tilbud for 4-5 poser for en halvtredser, så jeg snupper altid lidt bær i kurven, sammen med de frosne grøntsager jeg alligevel skal bruge til andre retter.
Hindbærsorbet (ca 2 liter):
500 g vand
500 g sukker
saften fra 1 citron
600 g hindbær (optøede hvis frosne)
1.25 pasteuriseret æggehvide (passer med de bægre man køber)
Bruger du ismaskine, så kontroller din ismaskine kan lave så meget is, ellers kan man f.eks. halvere opskriften.
Hæld vandet og sukkeret i en gryde, og kog det op, og lad det simre ca. 5 minutter. Lad det derefter blive lunkent, og hæld så citronsaft og hindbær i, og giv det en tur med en stavblender.
Er du ikke til hindbærkerner i din is (eller imellem dine tænder), så kan man tage de optøede hindbær, og trykke igennem en si med en ske, før man bruger dem. Det giver en meget lækrere konsistens på sorbeen, så selvom det tager lidt tid, så synes jeg det er arbejdet værd.
Når det hele så er blandet sammen, så skal det køles ned, og så skal det køres i ismaskinen. Imens ismaskinen kører, tager man æggehviden og pisker helt stiv, og når ismaskinen er ved at være færdig, så blander man den piskede æggehvide i massen. Det giver en helt anden og meget luftig konsistens af den færdige is. Hæld isen i frysebeholdere, og frys dem nogle timer eller dage til de skal bruges. Isen kan holde sig et par uger i fryseren.
Har du ingen ismaskine (endnu), så hæld hindbærmassen i beholder, og stil den i fryseren, og rør i den hver halve time til den er ved at være godt grødet. Hæld så den piskede æggehvide i, og lad hindbærsorbet’en fryse helt.
Velbekomme!
Skriv et svar til Kasper Annuller svar