Hackede hasselback kartofler

Hasselback kartoffel med ost , mere ost og creme fraice

Hasselback kartoffel med ost , mere ost og creme fraice

Vi får ofte hasselback kartofler herhjemme, de er virkeligt nemme at lave, og passer oftere til vores madstil end kogte kartofler. Efter jeg for et års tid siden faldt over nogle flotte hasselback hos TastyKitchen, så har jeg gået og tænkt over at få lavet disse. Sjovt nok så forsvinder parmesan som dug for solen her i huset, så jeg har ikke før nu haft både parmesan og cheddar i huset 🙂

5.0 from 1 reviews
Hackede hasselback kartofler
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4-6
Ingredienser
  • Kartofler (gerne istore og aflange)
  • Parmesan
  • Smør
  • Olivenolie
  • Fløde
  • Cheddar
  • Creme fraice
  • Purløg
Instruktioner
  1. Bagekarfofler
    Find nogle kartofler som er aflange, størrelsen er ikke så vigtig, men jeg plejer at finde nogle rimeligt store almindelige kartofler, eller nogle mellemstørrelse bagekartofler.
    Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skåret kartoffel
    Skær riller i kartoflerne for hver 4-5mm, skær ikke helt igennem kartoflen, men alligevel så langt ned, at man kan få et stykke smør eller ost ned i rillen senere.
  3. Kartoffel fra siden
    Put et lille stykke parmesan og et stykke smør ned skiftevis i hver rille i kartoflen.
  4. Kartoflerne i fad, klar til bagning
    Læg kartoflerne i et ildfast fad, og hæld en smule olivenolie over dem.
    Sæt kartoflerne i ovnen og bag dem til de er færdige (typisk ca en time) Man kan bruge en kødnål for at teste om de er gennembagte.
  5. Bagt første gang
    Nu er kartoflerne næsten færdige, men for lige at give dem lidt ekstra smagsmæssig og visuelt skal der nu hældes en smule fløde ned i rillerne, bare lige en smule, så de ikke bliver for tørre, når de nu skal i ovnen igen om lidt.
  6. Bare ost på og så i ovnen
    Riv en bunke cheddar over hver kartoffel, og stil dem tilbage i ovnen og skru op på 220 grader.
  7. Næsten klar
    Nu er kartoflerne i princippet klar, men har du lige 2 minutter mere, så stil dem i nogle mere præsentable serveringsfade, og læg en skefuld cremefraice (gerne en fed version) på hver kartoffel, og drys lidt hakket purløg over

Næsten klar

Velbekomme!

 

Relaterede indlæg:

, , , ,

12 Responses to Hackede hasselback kartofler

  1. Malou Klidmoster 30. maj 2013 at 11:38 #

    Ih, du altforbarmende. Lars, du blogger???

    Skæppeskønne kartofler – de kommer straks på listen!

  2. Duddi 30. maj 2013 at 13:47 #

    Puhaaaaa, de ser lækre ud! Må helt sikkert prøves. SNART! 🙂

    Det ville være dejligt, om siden var printervenlig… 😉

  3. Karin 4. juni 2013 at 18:23 #

    De er sindsyg gode. mums.

  4. foodfanatic 18. juni 2013 at 20:45 #

    Kære Lars
    Det der ser jo absurd lækkert ud. Det skal helt sikkert prøves på et tidspunkt (og her gik man og troede, at irerne kendte til alle mulige måder at tilberede kartofler på). Jeg er ret imponeret over dine knivevner. Jeg ender altid med at skære igennem.
    Kh Nadia

    • Dina 22. januar 2015 at 20:15 #

      Man kan også lægge kartoflen i en grydeske, så skærer man kun til skeen 😉

  5. Lars Kiilerich 18. juni 2013 at 23:56 #

    foodfanatic: du skal bare holde kniven lidt skævt, så den kun går i skærebrættet med den forreste ende, så kan du ikke skære kartoflen over. (man kan i enderne, men ikke inde midtpå kartoflen)

  6. Helene 18. oktober 2013 at 20:27 #

    Ellers så brug min fars gamle trick: En kødnål igennem på langs, mens man skærer, så kan man ikke skære helt igennem.

    • Lars Kiilerich 21. oktober 2013 at 19:29 #

      Det med kødnålen lærte jeg også af min mor. Jeg holdt nu op med det efter jeg fik skarpe knive i køkkenet.

  7. Mette Lindgaard 24. oktober 2013 at 02:35 #

    Åhr mand, de ser så gode ud! Skal lave dem snart, kan jeg mærke.
    Jeg bruger tricket med at lægge kartoflen på en grydeske, så passer det nogenlunde med, at jeg ikke snitter igennem, selvom jeg heller ikke passer på.

  8. Lars Kiilerich 24. oktober 2013 at 10:32 #

    Heh, det var da en god idé med grydeskeen, det tror jeg skal prøves af.

  9. Mette Lindgaard 24. oktober 2013 at 22:33 #

    Ja det må være passende metode for en Grydeske 🙂

  10. Maria 9. juni 2015 at 18:01 #

    Uuhm nu har jeg smidt kartoflerne i ovnen og glæder mig til at smage 😀 dertil skal vi have koteletter i staniol med rød gul og orange peber, porer i skiver, løg i måner, soltørret tomater og en skefuld honning. Det hele er pakket sammen i staniol og smidt i ovnen.. Kæft en lækkerbisken 😀 ved siden af, purløgs dressing med hvidløg. MUMS.

Skriv et svar

Vurder denne opskrift:  

Pin It on Pinterest

Share This