Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

Mens solen stod højt på himlen og gjorde sit bedste for at ødelægge små børns is i sommervarmen, fik jeg lyst til en bøf og lidt let, men enkelt tilbehør.

Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

I det gule af de lokale discountmarkeder faldt jeg godt skjult over en bakke med enoki svampe. Jeg var ved at falde ned af bænkevarmeren af overraskelse. Det skulle prøves, så ned i kurven med dem.

Enoki svampe

Enoki svampe

Derudover blev der indkøbt en rygeost, et lille bæger creme fraiche 18% , en pose nye kartofler og en gang friske forårsløg. Derhjemme lå en halv frisk chili og skulle bruges inden den blev tørret naturligt og hvidløg er der altid i huset.
I vindueskarmen stod der citronmelisse og persille der trives stort, hvorfor ved jeg ikke men klager ikke.

Næste skridt var at storme min slagter for at få købt en bøf, det blev til en lidt for tynd højrebsbøf.

Hjemme i sommervarmen gik jeg først igang med den stærke rygeoste creme.

En stor skefuld rygeost røg i en skål sammen med en lidt større skefuld cremefraiche. Det røres rundt og smages til med rygeost efter smag.

En stor skefuld rygeost og en lidt større skefuld creme fraiche

En stor skefuld rygeost og en lidt større skefuld creme fraiche

Hakket frisk chili, citronmelisse, fint knust hvidløg (brugte knivsbladet og lidt salt til at knuse det med) og et let hakket stort forårsløg blandes i.

Bland fin most hvidløg, hakket chili, skåret citronmelisse og et hakket forårsløg i rygeost cremen

Bland fin most hvidløg, hakket chili, skåret citronmelisse og et hakket forårsløg i rygeost cremen

Stærk rygeostecreme

Stærk rygeostecreme

Stil det i køleskabet indtil servering.

Sæt de nye kartofler over at koge i letsaltet vand. Jeg valgte kun at skrabe mine let, dels af dovenskab og dels fordi der er mere smag hvis kartoffelskrallen er på.
Jeg valgte at gourmet salte (at salte kød cirka 20 minutter før det skal steges) da kartoflerne var kommet i kog.

Gourmetsaltet højrebsbøf

Gourmetsaltet højrebsbøf

Jeg skar roden af enoki svampene og skyllede dem hurtig og stillede dem til afdrypning.

Enoki svampe parat til panden

Enoki svampe parat til panden

Når kartoflerne er lige ved at være færdige, sættes panden over for fuld blus. Steg bøffen fint brun på begge sider.
Tag panden af blusset, tilsæt smør og let knust hvidløg og steg videre for svag varme. Husk at vende tit og ofte for at styre varme indtræningen. Du kan læse mere om hvordan jeg steger bøffer ved at klikke HER.

Steg højrebsbøffen først for hård varme for at give farve. Skru ned, tilsæt smøg og et par letknuste hvidl-g og vend tid

Steg højrebsbøffen først for hård varme for at give farve. Skru ned, tilsæt smøg og et par letknuste hvidl-g og vend tid

Jeg rensede den varme pande med lidt vand efter jeg havde sat bøffen til at hvile lidt. Tilsatte lidt smør og stegte hurtigt enoki svampene.


Da kartoflerne var færdige hældte jeg vandet fra og lod dem dampe af.  Derefter hakkede jeg en gang persille groft.
En meget lille klump smør røg ned til kartoflerne – det skal kun lige være nok til at de bliver dækket let af smørret. Så ikke ret meget. Hæld halvdelen af persillen ned til dem.

Det hele blev anrettet sommerligt med hakket persille over og så skulle der guffes. Enoki svampene var lidt neutrale i det, men bibragte lige en anelse umani til retten. Den stærke rygeostecreme stod godt op mod bøffen og kartoflerne – men citronmelissen bidrog ikke med meget smag. Jeg skulle nok have brugt mere, men den kan godt undværes.

Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

Relaterede indlæg:

, , , , , ,

2 Responses to Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

  1. Erland Hansen 14. juli 2011 at 11:01 #

    Du er da blevet helt hooked på rygeost 🙂

    Ser fantastisk ud – dejlig nærende sommermad – højrebsbøffer er altså mere velsmagende end en mørbrad 🙂

    /Erland

  2. Morten 14. juli 2011 at 15:05 #

    Sådan er det at lære nyt – så skal det udforskes og det er rygeost blevet. Det er en spændende måde at tilføje røg til en ret, så rart at have et værktøj mere.

    og min kødpushers højrebsbøffer er faktisk rigtig gode, men han modner også selv 🙂

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This