Græskarsuppe, serveret

Jeg har som barn altid hadet suppe. At spise suppe er noget som er komme til mig som voksen, og jeg har fået oplevet at der findes andet en “fyldig grøntsagssuppe”, og “klar suppe med kød- og melboller”. Jeg er stadig ikke vild med klar suppe. For at jeg skal synes en suppe er god, skal der være noget… mere.. Noget man bliver mæt af, og ikke er skrupsulten igen efter 30 minutter. Noget man gider tygge på, og noget man gider smage på.

Derfor er jeg nok også bedst til supper som er tykke af ingredienserne, og ikke bare er et afkog af de ben man ikke kunne finde anden brug for. (hvorfor lave suppe, når man kan lave fond?)

Dette er en helt simpel græskarsuppe, som smager rigtig meget af græskar, og den kan varieres med hvad man lige har i haven/køleskabet.

4.5 from 2 reviews
Græskarsuppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Nem græskarsuppe uden kød
Forfatter:
Type: Forret
Køkken: Dansk
Antal portioner: 4 personer
Ingredienser
  • 1 stk hokkaidogræskar 1-1½ kg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk fennikelfrø
  • salt
  • peber
  • evt chili(pulver)
  • 2-4 fed hvidløg
  • løg
  • gulerod
  • pastinak
  • en lille dusk frisk timian
  • 2-3 dl hvidvin (ikke for sød)
  • Grøntsagsfond / Hønsefond
Instruktioner
  1. Skær græskarret over, og fjern kernerne med en ske.
    Hokkaido græskar
  2. Skær de 2 halve græskar i skiver på 1-1½ cm tykkelse, og læg dem på en bageplade.
  3. Skær hvidløgene over, og smid dem med på bagepladen.
    Græskar skåret og krydret
  4. Stød korianderfrø, fennikelfrø, salt, peber og evt chili i en morter
  5. Hæld lidt olivenolie på græskarskiverne, og drys urteblandingen over.
  6. Bag græskar og hvidløg ca 30 minutter i en 200 grader varm ovn.
    Grøntsager
  7. Imens hakkes timian, løg, gulerødder, pastinakker og evt andre rodfrugter.
    De hakkede grøntsager svites i en pande i en smule olivenolie, og hæld vinen ved imens der stadig er fuld blus på.
  8. Skru ned, og lad vinen koge ind til der næsten ikke er mere tilbage.
    Vino
  9. Imens bør græskarrene være ved at være færdige, og de tages ud af ovnen og skæres i stykker, og halvdelen hældes ned til grøntsagerne.
    Bagt græskar og hvidløg
  10. Hæld fonden over, og lad suppen koge en halv times tid.
  11. Inden servering blendes den rygende varm på en alm. blender, eller i gryden med en stavblender.
  12. De sidste græskarstykker puttes i for noget bid.
    Græskarsuppe i skål
Noter
Suppen bliver kun bedre dagen efter, så lav den gerne i god tid.

 

Relaterede indlæg: