Græskarsuppe

Græskarsuppe, serveret

Jeg har som barn altid hadet suppe. At spise suppe er noget som er komme til mig som voksen, og jeg har fået oplevet at der findes andet en “fyldig grøntsagssuppe”, og “klar suppe med kød- og melboller”. Jeg er stadig ikke vild med klar suppe. For at jeg skal synes en suppe er god, skal der være noget… mere.. Noget man bliver mæt af, og ikke er skrupsulten igen efter 30 minutter. Noget man gider tygge på, og noget man gider smage på.

Derfor er jeg nok også bedst til supper som er tykke af ingredienserne, og ikke bare er et afkog af de ben man ikke kunne finde anden brug for. (hvorfor lave suppe, når man kan lave fond?)

Dette er en helt simpel græskarsuppe, som smager rigtig meget af græskar, og den kan varieres med hvad man lige har i haven/køleskabet.

4.5 from 2 reviews
Græskarsuppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Nem græskarsuppe uden kød
Forfatter:
Type: Forret
Køkken: Dansk
Antal portioner: 4 personer
Ingredienser
  • 1 stk hokkaidogræskar 1-1½ kg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk fennikelfrø
  • salt
  • peber
  • evt chili(pulver)
  • 2-4 fed hvidløg
  • løg
  • gulerod
  • pastinak
  • en lille dusk frisk timian
  • 2-3 dl hvidvin (ikke for sød)
  • Grøntsagsfond / Hønsefond
Instruktioner
  1. Skær græskarret over, og fjern kernerne med en ske.
    Hokkaido græskar
  2. Skær de 2 halve græskar i skiver på 1-1½ cm tykkelse, og læg dem på en bageplade.
  3. Skær hvidløgene over, og smid dem med på bagepladen.
    Græskar skåret og krydret
  4. Stød korianderfrø, fennikelfrø, salt, peber og evt chili i en morter
  5. Hæld lidt olivenolie på græskarskiverne, og drys urteblandingen over.
  6. Bag græskar og hvidløg ca 30 minutter i en 200 grader varm ovn.
    Grøntsager
  7. Imens hakkes timian, løg, gulerødder, pastinakker og evt andre rodfrugter.
    De hakkede grøntsager svites i en pande i en smule olivenolie, og hæld vinen ved imens der stadig er fuld blus på.
  8. Skru ned, og lad vinen koge ind til der næsten ikke er mere tilbage.
    Vino
  9. Imens bør græskarrene være ved at være færdige, og de tages ud af ovnen og skæres i stykker, og halvdelen hældes ned til grøntsagerne.
    Bagt græskar og hvidløg
  10. Hæld fonden over, og lad suppen koge en halv times tid.
  11. Inden servering blendes den rygende varm på en alm. blender, eller i gryden med en stavblender.
  12. De sidste græskarstykker puttes i for noget bid.
    Græskarsuppe i skål
Noter
Suppen bliver kun bedre dagen efter, så lav den gerne i god tid.

 

Relaterede indlæg:

Tags: , ,

8 Responses to “Græskarsuppe”

  1. 25. september 2012 at 11:28 #

    Kan se at jyllands afdelingen af Grydeskeen spiser godt:)

  2. 26. september 2012 at 10:47 #

    Elsker Græskarsuppe, men troede ikke var så forholdsvis nemt at lave, så har altid blot købt Mou’s Græskar-Chili suppe. Nå men denne skal prøves i aften :D

  3. 27. september 2012 at 10:35 #

    Har du nogensinde læst historien om Knapsuppen?

    Fond vs. klar suppe er vist, eller var vist et spørgsmål om at få maden til at strække sig i trange tider.

  4. 27. september 2012 at 21:28 #

    @Paw: Jeg håber den blev god, du kan jo bare putte chili som du ønsker den skal være stærk til :)

    @Livsmod: Jeg kan svagt huske Joakim von And lave knapsuppen, men den er godtnok næsten væk fra hukommelsen.

  5. 2. oktober 2012 at 22:07 #

    Uhmmm, jeg elsker græskarsuppe! Det er simpelthen noget af det allerbedste til sådan en kold efterårsdag.

  6. stinna
    6. oktober 2012 at 18:33 #

    Dejlig god grundopskrift, som kan bruges til at lave gode supper ud af :)

  7. 30. september 2013 at 09:33 #

    Bruger du også skallen af græskaret?

  8. 30. september 2013 at 21:56 #

    Tanya,
    Hvis det er et græskar med rimeligt tynd skræl kan jeg godt finde på det, men er det store og meget hårde græskar, så skærer jeg skallen af.

Leave a Reply

Vurder denne opskrift: