Gourmet Julemenu hos Electrolux Culinarium

Sidste uge var jeg så heldig at være med til en af Electrolux's kulunariske temaftener, denne gang var temaet: Gourmet Jul. For et par måneder siden fik jeg en reklame ind af døren for Electrolux, og inde i den stod der noget om deres nye Culinarium, som ligger i deres HomeCenter nede i Fredericia. Ind på hjemmesiden, og så meldte jeg mig til. Gratis mad(kursus), det lød lige som noget for mig. Electrolux har i deres nye hovedsæde indrettet et showroom, hvor man kan komme og studere alle deres produkter, og sammen med det showroom har de lavet et skolekøkken, hvor de indimellem inviterer til skolekøkken. Med forventninger om lange salgstaler og måske lidt mindre madladning begav jeg mig afsted, men som begejstret køkkenenthusiast kunne jeg vel nok overleve noget salgsgas, for at komme til at prøve nogle nye ting af i et køkken, sammen med en professionel kok. Til min store forundring (og glæde) var der næsten ingen snak om produkter, faktisk endnu mindre end jeg kunne have tænkt mig. Det kunne da være rart med bare lige 3 minutters tale om Electrolux's seneste uundværlige køkkenmaskine. Da vi (ca 25 personer ialt) var ankommet og havde luret lidt rundt i showroomet, så var der champagne og snacks, imens kokken fortalte lidt om hvad det var for noget mad vi skulle lave lidt efter. Kokken var Rasmus Kibsgaard fra Castenskiold i Århus. Menuen skulle bestå af:
Dampet hellefisk med kompot af syrlige Ingrid Marie æbler, muslingenage og et hav af krydderurer. Duet af dansk landand - rosastegt bryst og confiteret lår med svampe og kastanjer. Hertil pure af jordskokker, persillerod og pommes Anne og sauce a la orange. Mandelkage med kirsebær, amarettoparfait og nøddetuilles med sirup af kirsebær og vanilje.
Puha, det lød som noget af en omgang. Heldigvis blev vi delt op i hold, som skulle lave hver sin del af menuen. Jeg kom på et hold som skulle lave hovedret til 15 personer. Vi var kun 3, så vi havde da nok at lave. Jeg skulle lave andeconfit'en og andebrysterne, og til mit store held, så var andeconfit'en noget teknisk, da andelårene skulle udbenes, og rulles om fyldet, og snørres. Så lærte jeg at udbene andelår. Det lyder sværere end det er. Lidt skarpere knive ville her have gjort underværker, for der var et par gange jeg var lidt ræd for fingrene, når jeg skulle trykke noget på kniven for at få den igennem. Da vi havde lavet alt maden, så skulle den da spises. Der var blevet dækket fint op til bords, og imens vi nød de 3 retter, vi havde kreeret (og vin til), gik snakken lystigt. Alt ialt en rigtig hyggelig aften, som helt sikkert var de 2x100km i bilen værd.

Relaterede indlæg:

, , , ,

2 Responses to Gourmet Julemenu hos Electrolux Culinarium

 1. Andreas 16. december 2009 at 09:25 #

  Ret fed markedsføring af Electrolux at invitere til gratis madkursus. Hvis man inviterer de rigtige, får man jo omtale – fx på blogs som denne.

  Til gengæld er det ikke fedt at lave en hjemmeside i ren flash. En hjemmeside for folk der ikke gider læse, og har alt for god tid til at sidde og kigge på film, tænker jeg.

  Men dårlig hjemmeside til trods skal jeg helt sikkert holde øje med fremtidige gratis-kurser. Og hvis jeg får sådan et, skal jeg også nok tale pænt om Electrolux til alle mine venner. Hvis kurset er godt, kan det jo ligefrem være jeg mener det!

  Det er god markedsføring.

 2. Lars 16. december 2009 at 13:53 #

  Hej Andreas,

  Jeg er enig. Hjemmesiden kunne trænge til lidt mindre flash. Jeg kunne f.eks. tænke mig at linke direkte ind til Culinariet, men det kan man jo som bekendt ikke.

  Og rent markedføringsmæssigt, synes jeg det er lækkert at Electrolux laver sådan nogle kurser, for at brande sig selv, uden at det går op i selvfed reklamesnak. Det virker bare på sin vis mere sympatisk på mig, og har da gjort, at næste gang jeg skal tænke hvidevarer (eller køkkendimser), så står deres brands bedre end de gjorde før.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This