Gazpacho med gule tomater

Ingredienser til Gazpacho

Electrolux skrev til os og spurgte om vi kunne tænke os at prøve deres nye koncept Now You’re Cooking af, både så vi kunne prøve deres video tutorials af, samt prøve deres ‘nye’  stavblender: UltraMix/PRO.

Der blev fundet en opskrift på hjemmesiden, og den blev fulgt til punkt og prikke.. ja næsten da, for mængderne som var angivet i opskriften kunne ikke være i blenderen medfølgene beholder, så det blev en anelse mindre.

Som det ses på billedet, så var den godt fuld, og jeg havde været så ‘klog’ at lægge de meget hårde selleristænger øverst.

Ingredienser til Gazpacho i blender

Stavblenderen blev sat på på den mindste hastighed, og startede. Den kørte godtnok rundt, men der skete ikke rigtigt noget med sellerien. Så blev der skruet op for den store 700W motor, og så begyndte den så småt at tygge sig igennem sellerien. Det var heller ikke en flink opgave at give den næsten træagtige grøntsager at tygge i, uden at der var noget væske til at køre det rundt med. Lidt rokken med stavblenderen fik den da til at tygge sig fremad.

Da blenderen kom ned til de første peberfrugter fræste den i bund på glasset på ganske få sekunder, imponerende kræfter. Man skal også holde godt ved blenderen når man trykker på turboknappen for momentet giver et ryk i hånden, så man virkeligt kan føle der er smæk på drengen.

 

Wroom Wroom

 

Et par noter om blenderen:

Den kræver en vis mængde mad for at virke, da det er en stavblender af anseelig størrelse, men den kan så til gengæld spise alt man kaster efter den, for den er meget kraftig. Vi har prøvet at blende 5 liters supper, og det klarer den på få øjeblikke, og det giver en dejlig konsistens. Vores normale OBH glasblender får ikke meget gang på køkkenbordet mere, det er der ikke behov for.

 

Opskriften på Gazpacho kan ses på en af videoerne på hjemmesiden til blenderen http://nowyourecooking.tumblr.com/post/31718523901/yellow-tomato-gazpacho.

Der kommer lige så stille flere og flere videoer til hvad man kan bruge en UltraMix (eller anden stavblender) til.

Den kommer også lige her på dansk:

Gul gazpacho (4 personer) – til forret.

Ingredienser

4 store gule tomater (eller 3-400g små)
1 agurk
230g løg (2 små/1 stor)
230g gul peber (1 stk)
115g bladselleri
2 spsk rødvinseddike
2 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
salt og peber

Udførelse.

Hak alle ingredienserne, og put dem i en skål sammen med eddike og eddike.

Blend til ønsket konsistens, og smag til med salt og peber.

Serveres køligt, men ikke for koldt i skåle.

Drys med coutoner og en smule olivenolie.

 

 

 

 

Relaterede indlæg:

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This