Ingredienser forloren hare: 100 g kogte kartofler 1 dl boullion/vand 500 g hakket kalv- og svinekød (eventuelt bare svinekød) 1 æg 1 spsk rasp 1-2 revne skalotteløg 1 tsk salt friskkværnet peber 1 pk bacon 3-4 dl boullion mere. Bland alle ingredienserne sammen i en skål (lige pånær bacon og de 3-4dl boullion), og rør det rigtig godt sammen. Form farsen til noget der ligner et brød, og læg det i et ildfast fad. Tag baconen og læg strimlerne over fasen så den bliver dækket. Hæld den sidste boullion ved siden af i fadet. Bag den forlorne hare i ovnen ved 200 graders over/undervarme i ca 1 time, startende i kold ovn. 10 min før den forlorne hare er færdig kan du hælde boullionen over i en kasserolle (så der er til noget sovs). Når de 60 min i ovnen er gået, så sluk ovnen, og sæt ovndøren på klem i ca. 15 minutter. Imens kan sovsen laves færdig. Tænd kasserollen. Tag lidt majsstivelse og bland op i vand, og rør lidt af gangen i den kogende boullion, indtil den når passende konsistens. Smag til med salt og peber, og ribsgele. Imens jeg lavede sovsen, så kom der lige en fasan forbi i haven. En skam den er hurtigere end jeg, for den kunne ellers være rar at få til middag en dag. Når sovsen er færdig, skæres den forlorne hare ud i 1-2 cm tykke skiver, og serveres varm. Velbekomme.
Jeg mener da absolut, derr hører noget surt til også, samt ribsgelé. Men nu fulgte du jo en opskrift, der (måske) ikke nævnte det. Ved kig i Gyldendals den bedste, følges det ad.
Men godt smager det og hasselback’erne går man sjældent galt med. Bliver helt sulten.
.-= Deborah´s last blog ..Solskin =-.
Ser dejligt ud… fasanen også 🙂
@Deborah: ja, surt bør der nok være til, evt bare et par rødbeder eller syltede agurker.
@Kim: Takker, der er en del fasaner herude, men de er hurtigere end de ser ud til.
Lars, kun du kan få ægte, old school forloren hare til at ligne det rene gourmetmad. Det ser fabelagtigt ud.
.-= foodfanatic´s last blog ..Hel, ovnstegt kylling med friske urter, ovnstegte kartofler og ærtesalat =-.
Hvad har du gjort for at få commentluv til at virke?? Man skal da så vidt jeg forstår ikke registrere sig for at det virker eller?
.-= Deborah´s last blog ..Mere venindemøde =-.
@foodfanatic: 1000 tak, der er ellers ikke gjort det vilde ud af fotograferingen, der er vist brugt et ark hvidt papir som bounce-lys på serveringstallerkenen, ellers er det naturligt lys det hele.
@Deborah: Jeg har ikke gjort noget specielt, installeret plugin’et, og fulgt installationsvejledningen (sikret mig at felterne i kommentarformen var det samme, og det var de). Jeg har ikke registreret mig på comluv yderligere, det er kun hvis man vil have den ekstra funktionalitet.
min forlorne hare er til portionen tilsat 250g bacon i ternog ca.5-6 enebær som er let kniv-hakket
Hej Lars, det ser lækkert ud, du har dog ikke prøvet forloren hare, før du prøver Thomas Hermans opskrift. Det er en lidt federe version, men ophøjer også retten til et fantastisk festmåltid! Han kommer forresten også med det gode tip at stoppe baconenderne ned under haren, så du undgår at baconen krøller sammen under tilberedningen. God fornøjelse! 😀
NB. Det er min erfaring, at man hellere skal købe en pakke bacon ekstra, så man er sikker på at have nok til at pakke haren ind. Nå ja, forresten, Irmas frilandsbacon i tynde skiver slår alt, til ternene kan man køde den i tykke skiver.
■500 gram hakket kalv og flask, ikke for magert
■2 æg
■40 g rasp
■1 dl sødmælk
■80 g røget bacon i tern
■1 finthakket zittauerløg
■2 pakker røget bacon i skiver
■5 dl piskefløde
■lidt smør
■salt og peber
■evt. ribsgelé
Rør kød, æg, rasp og mælk sammen til en fars. Steg herefter bacontern og zittauerløg let gyldne i lidt smør og kom blandingen i farsen. Krydr med salt og peber.
Form farsen som en hareryg i bunden af et smurt ovnfast fad og belæg den med baconskiverne – baconskivernes ender trykkes ind under bunden af farsen, så de holder på farsen.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 20 minutter, hæld herefter fløden ved, sænk temperaturen til 175 grader og steg videre i cirka 30 minutter.
Tag stegen ud og ovnen og sigt fløden over i en kasserolle. Hvis sovsen virker for tynd, koges fløden ind til den ønskede konsistens. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt ribsgelé.
Og nej, der skal ikke bruges sovsekulør!
Med piskefløde skal man nok droppe Hasselbach-kartoflerne, men så kan man jo passende koge nogle gode nye (eller så nye, som man nu kan får dem) kartofler efter Hermans opskrift:
http://go.tv2.dk/article.php/id-30530809:kartofler-kogt-med-respekt.html
Jeg er en gammel Dansk-Canadiar ofg jeg har ikke snagt forlaren hare siden jeg var en dreng i Danmark. Nu vil jeg saa lave det efter den opskrift her.
Cheers
Kenny
Der skal absolut tyttebærsyltetøj til- det fik vi altid i jylland hos mine bedsteforældre.
Og ja pak bare hele farsen ind i bacon, hele vejen rundt- det gør sig rigtigt flot på en tallerken.
Jeg kommer iøvrigt franskbrødsterninger i farsen. Steg dem i olie og timian og salt på en pande og bland det i farsen. Det giver også et rigtigt flot spil i skiverne.
Man bliver helt sulten.
.-= Kenny Beachmount´s last blog ..Christmas is knocking on the door =-.