Forårskonkurrence

Vind mig!

Det er forår, vejret begynder at blive bedre, og alle de herlige danske råvarer begynder at titte frem fra jorden. Solen skinner, og man kan måske endda snige sig til at nyde eftermiddagskaffen på en solrig plet i haven.

Vi er i godt humør på Grydeskeen, så derfor har vi valgt at udlodde en lille præmie i vores første konkurrence nogensinde.

Til vores første konkurence på Grydeskeen har vi indkøbt en lækker kokkekniv fra Zwilling. Det er en klassisk 4 **** kokkekniv med 20cm blad (værdi 679,-). En rigtig lækker kniv, som holder i rigtig mange år, hvis man passer på den.

Der er 2 måder du kan få lodder til at vinde kniven (og du kan deltage  på begge måder hvis du vil, og på den måde få 2 chancer):

1.) Skriv en kommentar herunder om hvad din livret er.

2.) Twit om konkurrencen (husk at nævne @grydeskeen, så vi kan finde hvem der har nævnt konkurrencen)

Vi udtrækker en heldig vinder den 10. maj kl 20, og vinderen vil blive annonceret her på hjemmesiden, og kontaktet.

Synes du om konkurrencen, så husk også at trykke “Like” herunder.

Relaterede indlæg:

45 Responses to Forårskonkurrence

  1. Signe 5. maj 2010 at 21:17 #

    Uhm min livret er lamme- eller dyrekølle! Eller en god salat med bl.a avokado, mozarella og økologiske tomater.

    /Signe

  2. Kim Schulz 5. maj 2010 at 21:32 #

    livret? det er faktisk et ekstremt svært spørgsmål at svare på. Jeg er en sucker for hjemmelavede fyldte pastaer….eller hvad med en lækker cremet og hjemmelavet lasagne….mmmm. Og så er der jo grillmaden…..mmmm spareribs, burgere, pulled pork osv osv…..og chili….næsten alt med chili….og og og og..

    hver livret til sin tid….derfor har jeg ca 365 livretter om året 🙂

  3. Klidmoster 5. maj 2010 at 21:59 #

    Jeg har retweetet også 🙂

    Min livret er smørmør braisseret lammeskank. Men elsker alt hvad der er veltilberedt og lavet med hjerte og omtanke. Uh, og så selvfølgelig øllebrød med flødeskum – det har sin helt egen charme.
    .-= Klidmoster´s last blog ..Nye tider… =-.

  4. Birthe Nielsen 5. maj 2010 at 22:01 #

    jeg elsker god mad, jeg sætter særlig pris på fiskeretter og nyder at tilberede forskellig slags fisk med div. krydderurter og anslag af sennep.
    Lam er da også en favorit, der er et utal af muligheder med lam.

  5. Newyorkerbyheart 5. maj 2010 at 22:28 #

    Altså det er svært at sige hvad min livret, for generelt så elsker jeg jo mad 😀

    Men grillstegte kammuslinger med mangosauce er helt bestemt en favorit, det samme er grillede tigerrejer i hvidløgssmør og en god, stor, rød steak……..
    .-= Newyorkerbyheart´s last blog ..Boganmeldelse: "Klostret" af Panoz Karnezis, Forlaget Hr. Ferdinand……… =-.

  6. Anders 5. maj 2010 at 22:45 #

    Håber at følgende tæller for et tweet: http://www.facebook.com/#!/pages/Gastromanddk/204960804074?ref=ts 🙂
    .-= Anders´s last blog ..Kokkeelevens Tarte tatin =-.

  7. Jonas 5. maj 2010 at 22:49 #

    Hvordan kan man have anden livret end stegt flæsk med persillesovs?
    Det er i hvert fald min livret…

  8. Michael Hesselberg 5. maj 2010 at 23:07 #

    Noget så simpelt som en kalvegryde (oprindeligt lammegryde) med dildsauce vinder rent hjem her.

    Ellers er alt med svampe et hit.

  9. Daniel 5. maj 2010 at 23:12 #

    Sårn en lammesteg/lammekølle med en spandfuld hvidløg prikket ind, sprøde kartofler, en god tung sovs, taziki også en fornuftig rødvin .. Mmmm.

  10. Søren 5. maj 2010 at 23:24 #

    helt sikker stegt flæsk med persillesovs 🙂

  11. S 5. maj 2010 at 23:28 #

    Har som mange andre ovenstående læsere, mange livretter.
    Men en hverdags-livret må være wok! Kyllingestrimler marineres i lime, hvidløg, olie, safran, chili, salt og peber. En masse friske (helst økologiske) grøntsager.
    Velbekomme 🙂

  12. Thomas Ladefoged 5. maj 2010 at 23:39 #

    Min livret er helt klart Chilli Con Carne, lavet efter Heston Blumenthals opskrift fra In Search of Perfection-serien. Det er en suveræn ret, hvor samtlige processer (der er mange) og hvor tiden (ca. 30 timer fra start til slut!) er det hele værd. Samtidigt er det en ret man udvikle, ændre og tilpasse på ca 1000 måder, så det passer ind til ethvert selskab og til stort set alle lejligheder..

  13. Sven Sandvad 6. maj 2010 at 01:20 #

    Min livret. Der er 2 ting den ene er svinemørbra med bacon omkring, råstegte kartofler og whiskey sovs…

    Det andet er pølser grillet på weberen med stærk ketshup og sennep til.

  14. Sandra 6. maj 2010 at 07:25 #

    Sikke en fin give away:-)
    Min livret er, uden tvivl, en god, saftig og rød mørbradbøf med lækker tilbehør 🙂
    – og så er der alt det andet skønne mad, som også let kommer ind på listerne over livretter – men KØD er godt!
    .-= Sandra´s last blog ..Nedtur, Optur… =-.

  15. Signe 6. maj 2010 at 08:22 #

    Det er da megesvært – jeg kan heller aldrig svare når mine unger spørger…
    Det kommer an på sæsonen, vejret, mine lyster osv. osv.
    Jeg elsker hjemmelavet bearnaisesauce, men også lækre simreretter, og langtidsstegt kød. Desuden er jeg vild med godt brød og tomatsalat 🙂
    .-= Signe´s last blog ..Og vinderen er… =-.

  16. Lars Hesselberg 6. maj 2010 at 11:39 #

    Puha, den er svær. Boller i karry går man aldrig galt i byen med hos mig, men ellers er stegt flæsk med persillesovs lavet på Sønderjysk manér også toppen!

  17. Lise 6. maj 2010 at 12:33 #

    Jeg har ingen twitterting, men jeg har en livret – men den svinger som årstiden gør det. Lige nu er det rabarber – og jeg spiser det til alle måltider hvis jeg kunne. Om vinteren er det supper med skønt brød 🙂 om sommeren er det nye danske kartofler der smager af den danske muld.

    Men ellers så er al veltilberedt mad jo en livret – for hvad betyder livret? en ret man elsker for liv?
    .-= Lise´s last blog ..Jubiii… =-.

  18. Nina 6. maj 2010 at 12:48 #

    Min livret er en lækker simpel pastaret med frisk fettucine, røget laks, rucola og revet citronskal. Dertil masser af parmesan!

  19. Jens 6. maj 2010 at 14:34 #

    Brisler i flødesovs med rösti eller stegt foie gras på æblegele må siges at være mine favoritter.

    Den bedste ret jeg har smagt (men som jeg ikke er i stand til at lave) er nok Snail Porridge som jeg fik på The Fat Duck.

    Men som andre også kommenterer så er det svært at snakke om livretter for de afhænger meget af situationen og ens humør. Nogle gange kan en ribbenssandwitch være drømmen, andre gange foie gras eller en fedtemad.

  20. Marie 6. maj 2010 at 15:47 #

    Min livret er uden tvivl min mors boller i karry!

  21. Rune Bo 6. maj 2010 at 18:11 #

    Hotdogs! Hjemmelavede friskbagte brød, gode økologiske pølser, hjemmelavet agurksalat, løg og så ellers alt hvad hjertet begærer af dippedyppe. Mmmm. :o)

  22. Sigurd 6. maj 2010 at 18:29 #

    Min livret i en rigtig god italiensk pizza.

  23. Stine I Hansen 6. maj 2010 at 20:10 #

    Livret…. Hmm, udover alt med desserter, så tror jeg nok det er hjemmelavet sushi eller en fantastisk salat med frisk grønkål, honningglaserede mandler, granatæbler og syrlige æbler.

  24. Flemming 6. maj 2010 at 21:00 #

    En af livretterne må være Spagetti carbonara… Men det er godtnok et svært spørgsmål når man generelt bare er glad for mad!

    Hvis hjemmelavet Is kan være en livret ligger en hindbær sorbet også højt på listen!

  25. Jette 6. maj 2010 at 23:21 #

    Har på vej fra arbejde set de første nye danske kartofler i en vejbod, – de skal med hjem fredag og nydes med et godt stykke rugbrød, smør og purløg, – måske også en sild og en snaps og en Ale no. 16……….så skal solen nok komme frem.

  26. Voksenmis 7. maj 2010 at 02:39 #

    Helt klart min egen “boller i karry” – helt traditionelt, bare serveret med ris og med et ordentligt skvæt fløde i sovsen! (Og det skal være sovs, ikke sauce – som bekendt er forskellen jo, at sovs er, når der er nok af den og sauce, når der er for lidt…)
    Ellers er barbecue-marinerede revelsben ikke at foragte – ej heller en ORDENTLIG RØD bøf – gerne garneret med en masse hvidløg!

  27. Maria 7. maj 2010 at 07:38 #

    Ordentligt tilberedt sushi! Det må gerne være hjemmelavet, men det skal være med gode ris og wasabi, som smager af noget – uhm…

  28. Faster Philip 7. maj 2010 at 09:09 #

    Jeg blir nød til at være med, men min livret er altså osso buco i marmitta, med svamperisotto =)

    Godt initiativ!

    De bedste hilsner

    Faster Philip
    .-= Faster Philip´s last blog ..Kokos panna cotta med mango coulis. =-.

  29. William 7. maj 2010 at 10:31 #

    Hej

    Min livret må nok være en god gang beouf bearnaise. Mums!

  30. Klaus Kjeldsen 7. maj 2010 at 11:32 #

    Det kunne være stegt flæsk og persillesovs. Med rødbeder.
    Det kunne være en lamme tagine.
    Eller hvide asparges.
    Eller……………..

    Men det er friskopgravede kartofler med smeltet smør og persille.

  31. Michael 7. maj 2010 at 12:58 #

    Hvide (danske) asparges med sauce mousseline og masser af fjordrejer!

  32. Jannek 7. maj 2010 at 13:27 #

    Den er let!
    Det er min farmors frikadeller med katofler og brun sovs – selv efter mange år som amatørkok har jeg endnu ikke afluret hende alle detaljer så jeg kan efterligne den helt perfekte smag. Det gør jo så også at hun holder en på dupperne 🙂

  33. Maria Bæk Jørgensen 7. maj 2010 at 18:19 #

    Her er ingen tvivl! Min livret består af følgende ingredienser: 1 lun sommeraften, 1 veldækket bord i solen, en deciliter duft af grilll, 2 gode veninder og ti spsk. glæde og humor.

  34. Mette 7. maj 2010 at 21:23 #

    Åh jeg elsker mad 🙂
    Jeg har svært ved at vælge, så der kommer også en hel række her af noget af det, jeg elsker allermest: tigerrejer med hvidløg (på alle måder), creme bruleé, bøf af oksefilet, grillet laks, grillet søtunge, hummer, kraftig chokoladekage, hvid chokolademousse, italiensk pizza fra ægte pizzaovn, kartoffelsuppe, æg (på næsten alle måder), simreretter – gerne i rødvin (Coq au vin, boeu bourgignon, osso buco osv.), risotto, champignon (på alle måder) og så er jeg ret vild med fuldkorn og kerner – gerne tilberedt med spinat og andre grøntsager.

    Det er en super blog, I har, som skiller sig ud fra andre madblogs med de lækre billeder, detaljerede gennemgange og super madnørdet indgang til maden. Love it! Bare for sjældent opdateret 😉

  35. Julian 8. maj 2010 at 18:28 #

    Min livret er en klassisk boeuf bearnaise!

  36. Louise 8. maj 2010 at 19:18 #

    Min livret ændrer sig hele tiden. I dag tror jeg min livret er hvidvinsdampede blåmuslinger. I næste uge er det nok en indisk ret med lam. Og så chokolade selvfølgelig – mørk chokolade, chokolademousse, sarah bernard… mmm..

  37. Katrine 8. maj 2010 at 19:45 #

    Jeg elsker mad generelt. Min livret er dog noget så simpelt som pitabrød med oksekød og muskat. Fordi det minder mig om min lykkelige barndom. Det er som at iføre mig en varm og beskyttende dyne, når jeg spiser denne ret. Måltider (næsten uanset hvilken slags) som nydes i selskab med gode venner, er livretter:-)

  38. Deborah 9. maj 2010 at 00:20 #

    En rigtig stor livret er Mousakka. En anden stor favorit er en helt bestemt hjemmelavet kartoffelsalat, som smager fantastisk til alt, og så elsker jeg grønsagssupper også.

    Jeg Tweeter også, og ville være superglad for at vinde en flot kniv.
    .-= Deborah´s last blog ..Mandagstema – Oops! =-.

  39. David Skytte 9. maj 2010 at 00:34 #

    Svært at svare på. Men i et dovent øjeblik bliver det sikkert noget indisk take-away, måske Chicken Tikka Masala med pilafris og naanbrød. Hvis jeg selv skal i køkkenet, så bliver det nogle grillet svinekotteletter marineret i sojasovs, honning, sennep, hvidløg og frisk basilikum, med en eksotisk salat til. Desserten bliver nok en blåbærstærte med hjemmelavet vaniljeis.
    .-= David Skytte´s last blog ..Greek Stuffed Hamburgers w. Potato Wedges =-.

  40. foodfanatic 9. maj 2010 at 06:51 #

    Hej Morten og Lars

    Sikke en fin præmie, i stiller os læsere i udsigt. Jeg må hellere være med her. Som de fleste har skrevet i kommentarfeltet, så har jeg også frygtelig mange retter, som jeg elsker. Der er dog en særlig ret, som skiller sig ud. Om det er fordi, den minder mig om min barndom eller fordi den forbinder mig med mine kulturelle rødder, ved jeg ikke, men den thailandske nuddelsuppe kua tiew nua (som er sammenlignelig med den vietnamesiske pho – bare ti gange bedre), er muligvis den ret, som jeg ville vælge som mit sidste måltid, skulle det komme dertil. Suppen har simret i timevis med kanelstænger, stjerneanis, suppeurter, tværreb og okseben, og serveres rygende varm med risnudler (min favorit er de helt tynde, som på thai hedder ’sen mii’), bønnespirer, stegt hvidløg, urter, oksekød og oksekødboller. Herefter smages den til ved bordet med eddike med chili i, tørret chili, sukker og fiskesovs, hvilket får den ellers lækre suppe til at smage som en lille bid af himlen.

    Nu er jeg iøvrigt for alvor sulten.

    Nadia
    .-= foodfanatic´s last blog ..Fyldt, thailandsk omelet =-.

  41. Peter 9. maj 2010 at 10:50 #

    En enkel pastaret med aubergine i tomatsauce lavet af gode friske råvarer og til dessert alt med hindbær.

  42. preben sørensen 9. maj 2010 at 22:20 #

    knorhane som er en fisk og smager utroligt godt med frisk peber og lidt syde salt nye kartofler (smørstegte) persille og en god flaske hvidvin (chardonnay) uhmmmmmmm

  43. anette larsen 10. maj 2010 at 11:05 #

    Forloren hare med hele svineriet.

  44. Pernille 10. maj 2010 at 11:33 #

    Når man sådan bare elsker mad generelt, så er det svært at grave en livret frem. Efter at have været forbi stortset alt mad fra asien og indien, bønnemos, pandekager, nybagt brød og en milliard andre retter er valget faldet på kødet fra kogte krabbeklør på franskbrød med et glas koldt hvidvin til og så måske lige jordbær til dessert – umm, så er det sommer

  45. Lars Christensen 10. maj 2010 at 14:20 #

    Med det forår vi har lige nu er jeg lidt i suppe humør, så her er lige mine bud.
    Jomfruhummer bisque med en ravioli oven i.
    Raviolien er fyldt med grofthakket jomfruhummer, skalotteløg og kørvel eller fennikeltop og eventuelt lidt citronskal.
    En anden suppe livret er en nem orientalsk inspireret kyllinge suppe som er et kæmpe hit ved ungerne.
    Kog en god kylling (ikke en aflagt burhøne), og pil kødet fra.
    Suppen koges ind og smages til.
    Server kyllingen med frisk koriander, ingefær, chili, hvidløg, bambusskud, ærter, nudler rød peber eller hvad man lige har lyst til.
    Fyld skålen/suppetallerkenen med det fyld der frister og hæld den rygende varme suppe over.
    Duft smag og nyd.

Pin It on Pinterest

Share This