FoodExpo 2010

FoodExpo 2010

I søndags var jeg i Herning til FoodExpo 2010, som er fødevarebranchens messe, hvor leverandører og indkøbere (og andet godtfolk) mødes. Messen holdes hvert 2. år, og der er normalt over 500 udstillere med, som allesammen vil gøre et godt indtryk.

Jeg var mest med for at få inspiration, og lure om der var kommet nogle nye produkter som jeg ikke kunne undvære, og med 5 af messecenterets haller fyldte, var der også rigeligt at se på i de 4 timer jeg kunne finde tid til at være derude. Jeg fik næsten ikke taget nogle billeder fordi jeg havde så travlt med at kigge. Jeg fik da et par stykker med, som skal deles 🙂

Hver gang der er FoodExpo er der RIGTIG MANGE fagkonkurrencer fra “Bedste leverpostej” til de større events som f.eks. Årest Kok 2010. Desværre havde jeg ikke tid til at følge nogle af konkurrencerne, men kom da lige forbi bagerne som holdt show i hal G. Flotte ting de kunne lave.

Jeg kom også forbi en spansk pige som ledte efter distributører af hendes fantastiske Iberiske sortfodsgrise-produkter, skinker, pølser og andre lufttørrede udskæringer. Alle med en rigtig god nøddesmag fra de agern grisene havde spist så mange af. Hun havde også et større udvalg af oliven, (rigtig gode) sherrybalsamico’er og olivenolier.

Lidt efter kom jeg hen forbi Selleberg, som lancerede nogle nye produkter med kirsebær, som jeg helt sikkert tror de får success med. 3 forskellige produkter, som allesammen var lavet af kirsebær dyrket på gården. De 2 som fangede min interesse mest var de syltede kirsebær, som havde en rigtig god kragtig kirsebærsmag, men bærret havde stadig noget konsistens, så man skulle tygge det. Kombineret med f.eks en osteanretning vil de passe rigtig godt. Udover det så havde de en kirsebærsirup med, som var endnu mere intens i smagen, og jeg fik lov at købe en flaske med hjem af, som jeg skal prøve at lave noget lækkert med. Den hører helt sikkert til i dessertkategorien.

Fanølaks var også med på standen og smagsprøver ud af deres laks, og jeg kan sige, at den er rigtig god. Der var vi også så heldige at få lov at købe et stykke med hjem, noget som man kun så hos de helt små leverandører. En god røget laks, som var røget på en rigtig god måde, så røgen ikke var overdreven, og man stadig kunne smage laksen, uden at den smagte af “fisk”.

Af andre nævneværdige var der Kai Winter fra Kernegården, som laver en serie af økologiske æblecidere og æblecider dram, hvor sidste års høst er færdig her om et par måneder. Helt sikkert noget jeg skal have fat i nogle kasser af.

Sprechler havde deres australske macadamia nødder med, og det var første gang jeg smagte dem. Det er også noget jeg skal kigge lidt mere på, for det er godtnok nogle lækre nødder.

Slagter.dk havde nogle rigtig lækre økologiske bornholmerpølser med, som jeg har en stafet ude at hente 5 kg af, til eget forbrug, for.. damn de var gode.

Alt ialt et kort men travlt besøg på FoodExpo.

Relaterede indlæg:

, ,

6 Responses to FoodExpo 2010

  1. Kasper Bergholt 27. januar 2010 at 22:57 #

    Gode billeder — og fine beskrivelser. Æv, jeg ville virkelig gerne have været med i Herning. Jeg må holde mig mere til, opdagede først, at der var messe og kåring af årets kokke og tjenere én dag før, da Mette Helbæk efterlyste rejsekammerater på FB.

    @Lars & Morten — har I tilmeldt jer Hell’s Kitchen for madbloggere?

    Alt godt,

    Kasper
    .-= Kasper Bergholt´s last blog ..Nordlig Rhône — de seneste årgang ved Marie von Ahm =-.

  2. Lars 27. januar 2010 at 23:05 #

    @Kasper, tak for rosen. Du får muligheden for foodexpo igen i 2012 😉

    Jeg har ikke meldt mig til det er lidt for langt at rejse for det synes jeg, men Morten har, men han har vist ikke hørt noget tilbage endnu.

  3. Morten 27. januar 2010 at 23:12 #

    @Kasper – Jeg har meldt mig til hos Kim og han sagde jeg ville blive kontaktet senerre, så jeg venter spændt:)

    Bruger tiden til at støve den fine jakke af og pusse den skaldede isse:)

    Det kan være vi skal lave en foodblogger tur til herning i 12:)

  4. Morten 28. januar 2010 at 04:45 #

    Lækre billeder du gamle 😉 Efter hvad jeg ved er foodexpo hvert år, blot med den forskel at de skifter mellem Herning og Kbh. Så har jeg ret, er der jo slet ikke så lang tid til 😉

  5. Anders 28. januar 2010 at 11:44 #

    Super billeder og go’ tur til dem der skal til Hells Kitchen (der er desværre lidt langt fra AA:-).
    .-= Anders´s last blog ..Verdens bedste restaurant lukker =-.

  6. Mattias 22. februar 2010 at 01:36 #

    jeg var også på messen jeg var vild med oscars nye fond den var super god den sælges bare ikke til private.. så er man jo bare heldig man er kok og kan få den gennem resturenten…. 😀 men eller en virkelig god messe i år som holdes hvert år det skifter bare imellem herning og københavn…

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This