Food Festival 2015

IMG_2971

Det er her imens der er Festuge i Århus, at der også bliver afholdt det årlige Food Festival på Tangkrogen. Food Festival 2015 afholdes den 4.-6. september, og er absolut et besøg værd, alene for at se de mange udstillere. Derudover er der også et stort program af talere, workshops, og andre mad (-og drikke) relaterede aktiviterer.

Som en lille forsmag havde Food Festival inviteret en flok mandlige skribenter til mandeaften, for at vise et par af de udstillere, og aktiviteter de har på tapetet i år.

Vi startede i det fantastise vejr nede på Marselisborg lystbådehavn, hvor Arla Unika kom og viste nogle af de nyeste produkter frem. Vi smagte blandt andet på “Firser” osten, en 80+ ost med 50% fedtindhold, lavet på samme måde som en brie. En af dem jeg synes smagte bedst var “Tricolore” en skimmelost med blå- og hvidskimmel, samt rødkit. En dejlig mild oplevelse. Unika åbner forresten en butik inde i Århus om en måneds tid, ved siden af Emmerys i Klostergade. Jeg er bange for at jeg bliver nødt til at komme forbi der med jævne mellemrum.

IMG_2979

Vi drak øl til ostene. Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg havde sammensat en palette af øl af ‘egen avl’, som passede rigtig godt til ostene.

En af dem vi smagte til var Hjemstavn, som er brygget med en gær som Claus selv har fundet og forfinet. Man både hører og smager at Claus er en god brygger, og jeg må da indrømme at jeg jævnligt putter nogle øl i kurven, når jeg er nede ved svigermekanikken, som bor lige i nærheden af Munkebo.

IMG_2985

Efter vi havde forspist os i ost og øl (kan man det?), så var der arrangeret en lille sejltur med gummibåd på Århus bugt. Searangers sejlede os en tur i deres rib med 600 hestekræfter. Wrooom, der er godt med fart på. Ude på bugten stoppede vi et par gange og Daniel fra Searangers fortalte om hvordan vikingernes taktik var da de angreb Århus, samt hvad der er at finde i Århus bugt af ting man kan spise. F.eks vandmænd, tang, og ikke mindst…

IMG_2998

..sorthummere, som man kan fange i bugten.

Efter sejlturen blev vi sat af henne ved P. Clausens Fiskehandel, hvor vi i siddearrangementet udenfor skulle smage på et par vine som Jens Hørby Sørensen fra Smag Først havde taget med til os. Først fik vi fortalt lidt om vinene, samt hvorfor han havde valgt at tage netop de vine med, som skulle passe til det mad vi skulle spise lidt efter. En god fortæller, og efter mine vinsmagsløg udemærkede vine (jeg synes de smagte godt, og det er jo hvad tæller).

IMG_3011

Inde hos fiskehandleren skulle vi selv filetere vores fisk. Der lå nogle ordenlige kulmuler, som vi blev guidet igennem at filetere. Der var delte meninger om hvor fine de forskellige fileter var, men personalet fra P.Clausens fiskehandel hjalp os igennem med det glimt i øjet, som også gør at både jeg og børnene elsker at handle fisk dernede.

IMG_3027

Til sidst hyggede vi med vin og mad, som et par elever fra Aarhus Tech havde lavet. Det var selvfølgelig kulmulen som vi selv havde fileteret vi skulle have, og den var sjældent godt tilberedt.

Se det store program for Food Festival på http://www.foodfestival.dk/ ses vi dernede?

IMG_3028

Relaterede indlæg:

,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This