About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Ja, markedet i Catania er fantastisk, og det er ikke kun fiskemarkedet, hvor de råbende falbyder sværdfisk, kasser med sølvglinsende torpedoer og sitrende rejer. Jorden sejler med smeltevand, fiskeblod og slim. Friskere og flottere kan fisk næsten ikke være.
Der er også “grøntafdelingen”, hvor de handlende strinter vand på varerne for (om muligt) at få dem til at se endnu friskere ud. Der er oste i lange baner, høns med det hele undtaget fjer, slagtere der bærer på halve grise og skærer ud med kærlig kniv, folk der snakker, prutter og vejer.
Et leben af herlige varer og kunder, der ved, hvad de vil have.
Catania var i mine øjne en temmelig trist by med en sindsyg trafik, men markedet ved Piazza del Duomo – det var himmerrige!
Jeg har skrevet om det i min rejsebeskrivelse fra Sicilien, men ovenstående er mere eller mindre essensen af det, der står, bortset fra et par billeder.
Sicilien er bestemt et kulinarisk slaraffenland 🙂
Hej Eric, tak for kommentaren 🙂 Jeg håber på at komme derned næste år og give en hånd med at plukke oliven og lave lidt mad til det hårdt arbejdende folk.
Det kan næsten ikke blive slemmere end at vise andre folks mad oplevelser uden selv at have været der! 🙂
jeg skal derned snart og bo, lige uden for catania, så gi lige et råb når i er der
will do 🙂