Så husk følgende - Aldrig, ALDRIG hæld vand på varm olie...ALDRIG!. Sørg for at håndtag og andet står inden for komfuret så du og andre ikke ved et uheld får fat i håndtag med et ærme. Varm olie over en selv er ikke til at spøge med...så hellere tænk dig om en ekstra gang. Du skal altid have et låg der passer til gryden du bruger lige ved hånden. Hvis der går ild i olien - så lig låget på. Sluk for blusset/komfuret og lad den køle ned før du flytter den. Har du emhætte og er der gået ild i olien - så tilkald brandvæsnet så de kan checke at der ikke er gløder i udsugningen. Gløder kan ligge og ulme i lang tid, så vær på den sikre side. Nej de bliver ikke sure hvis der ikke er nogle gløder og de ødelægger ikke dit køkken. I det hele taget er varm olie noget forfærdelig noget - så få børn, husdyr og barnlige sjæle ud af køkkenet mens du arbejder med det. Jeg har engang oplevet et ordentlig sprut fra en varm olie, hvor jeg lige nåede at flyttet hovedet så det ikke ramte mig i øjene. Lad mig bare sige at det var smerte og held på et usandsynligt niveau. Og gå aldrig fra olien når den står på tændt blus! Faktisk burde jeg få mig en friteuse, der har man bedre styr over temperaturen og risikoen. Med denne service meddelese er det tilbage til maden.Jeg lod en tørret chili og to stjerneanis varme op med olien så den fik lidt smag. Kyllingevingerne havde jeg drysset med lidt salt ti minutter før panden ville være varm nok og så blev vandet duppet fra vingerne inden i de røg i olien Lig mærke til hvor lidt olie jeg brugte. Kyllingevingerne skal steges meget sprøde - det her hele den halve fornøjelse at høre knaset når man tager en bid. mm...sprødt kyllingeskind.. Dyb de stegte kyllingestykker en gang eller to i smørblandingen mens de er meget varme og lad dem lige ligge og dryppe af bagefter. De skal ikke svømme i smør, men bare lige ned og have noget smag. Jeg lavede en enkel tomatsalt på lidt skalotteløg og skiveskårne cherrytomater til. Saint agur'en blev smurt ud på tallerken og pyntet med en smule purløg og så blev der ellers gnuflet. Hold da op det smagte godt.

Ser super lækkert ud, og det vil jeg da prøve. Tak for tippet 🙂
Hilsen
Henrik
(red: fjenet linkspam)
Ser ud som om jeg må have gang i frituren igen 🙂
Håber det smager jer begge:)
Åh gud, jeg elsker hot wings, og dine ser super gode ud. Jeg får dem ofte i Irland, hvor det er som om, at der indgår eddike i opskriften. Er du stødt på det?
Kh Nadia
De var også gode. Jeg har ikke stødt på at bruge eddike i, men kunne sagtens forestille mig at det ville give en ekstra dybde til smagen.
Lige nu er min anke at jeg bare ikke kan finde kyllinge vinger, hvor de ikke allerede er tilsat smag nogensteder…”#€”#€”#
I USA bruger de meget at lave dem med eddike, det smager helt forrygende, de er så ikke så spicy som normalt.
Jo varmere de er når man indtager dem, des mere skal man gispe efter vejret 🙂
Ja, den eddike er lidt overvældende, men det smager virkeligt godt, når man har dippen til at afbalacere med.
Morten, så er det jo bare om at lave en helt masse hele kyllinger og gemme vingerne, ik? 😉
Jeg har overvejet det:) Men er blevet lidt stædig så vil kunne købe dem i store mængder hehe