Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 4, Chicken Tikka Masala (mislykket)

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Fjerde afsnit i min lille serie om at udnytte en hel kylling. Den her gik helt galt, jovel den var spisbar – men der var ikke meget fornøjelse i det. Så her er hvordan den også kan gå når jeg er i køkkenet. For alt hvad der er helligt af velsmag – LAV IKKE DEN HER! Kan ikke sige det nok..Kids, dont try this at home.

Siden jeg for en del år siden var i England og besøgte nogle online tosser jeg i alt for mange år har spildt tid med online fik jeg for første gang en Chicken tikka masala. En ret der har sin oprindelse i England trods sit indisk lydende navn.
Chicken tikka masala er noget nær en af de mest spiste og populære retter på de britiske øer.  Jeg startede med lidt online research og som en anden Heston Blumenthal (jeg er stor fan hvis en trofast læser ligger mærke til at jeg har brugt ham som inspiration før) startede jeg med at marinere den kære kylling aftnen før.

Ingefær, hvidlæg og frisk chili blev hakket i små stykker og blandet sammen med yoghurt. Jeg havde i et øjebliks inspiration valgt en græsk og så var det derefter det gik galt for mig.  Jeg skar kødet ud i mundrette stykker. Hvilket havde været godt hvis kødet skulle bruges efter nogle timer.

Nu fik de lov til at stå i 24 timer i køleskabet godt dækket af yoghurt marinanden.

Hvidløg, chili og ingefær hakkes fint til marinaden

Hvidløg, chili og ingefær hakkes fint til marinaden

Kødet ligges i marinaden og sættes i køleskabet natten over

Kødet ligges i marinaden og sættes i køleskabet natten over

Det lugtede godt og så helt fint ud da jeg begyndt at lave mad.  Lidet havde jeg tænkt over at små stykker kød ikke behøver at marinere så længe, så de var næsten svampet da de blev stegt.
Fejl nummer 1.

Jeg havde med sædvanlig dovneskab valgt at købe mig et glas tikki massala. Sådan en der bare lige skal pløres ud på en pande og tilsættes lidt hakket tomat og en kokosmælk.

Et lille dåse kokosmælk, en dåse hakkede flåede tomater og et glas tikki massala

Et lille dåse kokosmælk, en dåse hakkede flåede tomater og et glas tikki massala

Her begyndte fejl nummer 2, hvor jeg glemte min egen regel. Alt brug en smule for lidt og smag til – tit og ofte.

Jeg lod et hakke løg blive gennemsigtig og så tværede jeg hele glasset af tikki massala på panden uden at tænke eller smage på det først.

Løg steges klare på panden og glasset med tikka masala mikset hældes på.

Løg steges klare på panden og glasset med tikka masala mikset hældes på.

I med en dåse flåede tomater og da det havde kogt lidt røg kokosmælken i og det hele fik lov til at simre mens risen var sat over.

Det smagte overvældende intenst på den forkerte måde. Ingen balance eller noget som helst. Men håbefuldt satsede jeg på at kødet ville redde retten.

Kokosmælken tilsættes saucen

Kokosmælken tilsættes saucen

Der røres rundt

Der røres rundt

Kyllingestykkerne blev tørret let og så blev de ellers stegt hårdt på panden. De lugtede og så godt ud – men en smagsprøve afslørede at marinanden nærmest havde gjort køddet svampet.

Yoghurt har en meget kraftig virkning som marinade og er med til at mørne køddet. Det at jeg havde skåret det ud havde mørnet dem til det ubehagelige – Så husk lige frem over hr. madblogger at marinere i store stykker når det skal så natten over.

Kødet tages op af marinanden, dyppes af. Derefter steges de på panden

Kødet tages op af marinanden, dyppes af. Derefter steges de på panden

Nuvel. De stegte kyllingestykker der smagte godt, men havde en underlig konsistens røg op i sovsen og en smagsprøve fik mig til at give den et godt stort skvæt fløde.
Det hjælp lidt, så den fik lige resten af fløden og nu var der meget sovs, lidt kød og ikke noget af det smagte synderligt godt.

Heldigvis fik risene også for meget – så alt gik op i en højere helhed, bare den forkerte helhed.

Kyllinge kødet ligges i saucen. Jeg gav den også en gang fløde

Kyllinge kødet ligges i saucen. Jeg gav den også en gang fløde

Skuffet over min indsats, resultatet, blev der taget billeder alligevel. Når det går galt skal det også dokumenteres.

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Min kreation smagte ikke ret godt. Den var spisbar. Sovsen var fad på intensmåde som kun blev dækket af de udkogte ris og det svampede kyllingekød.

Som straf tvang jeg mig selv til at spise en tallerkenfuld – så kan jeg lære det til en anden god gang.

Relaterede indlæg:

, ,

4 Responses to Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 4, Chicken Tikka Masala (mislykket)

  1. Klidmoster 18. august 2011 at 10:51 #

    Awwww, din stakkel – men intentionen var god 😉

  2. Sif 18. august 2011 at 10:55 #

    Hahahaha. Den der tikka masala har jeg også brugt engang. Hele retten fik en sær smag af galde og opkast. Ydrk!

  3. Piskeriset 18. august 2011 at 16:10 #

    Ævæv – men imponerende detaljerig gennemgang og tak for at dele din viden. Vi lærer jo også af fejlene (well, for det meste – jeg mindes da at have begået den samme brøler to gange… men det taler vi ikke højt om ;-))

  4. Morten 1. september 2011 at 19:56 #

    @Klidmoster – men smagen…..eeew

    @Sirf – altid rart at møde en lidelsesfælle:)

    @Piskeriset – det var så lidt:) Jeg har iøvrigt et princip om at laver jeg den samme fejl tre gange så er det et princip:)

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This