About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Ser meget spændende ud.
Desværre er de varkuum pakkere jo lidt af en showstopper.
Ja de er desværre rigtig dyre. Jeg er så heldig at jeg kan få det gjort hos min slagter.
Men ellers kan en opskrift som den her sagtens laves ved at tage en svineskank og bare braisere den langsomt og for en relativ svag varme.
Vakuum pakkere behøves ikke være så dyre – tjek her :http://grillklubben.dk/forum/portal
På grillklubben.dk kan der købes vakuumpakker og poser til yderst rimelige penge.
Tak for linket – Tror jeg skal have købt sådan en vakum maskine meget snart. Har andre ting jeg godt kunne tænke mig at prøve sous vide end det jeg lige finder hos slagteren.)
TIl folket uden vakuum pakkere! Effekten kan til dels også opnås ved at rulle emnet stramt i film….
Ville det være helt tosset at forsøge med en kraftig støvsuger?
.-= Kasper Bergholt´s last blog ..Vin chaud — fransk gløgg =-.
@pppavl – Effekten vil kunne opnås på den måde. Specielt fordi det gælder om temperatur styring.
@Kasper – Jeg mener at have set en video for et års tid siden på nettet hvor der er nogle der vakum pakker med en støvsuger. Kan dog ikke finde den igen.
Iøvrigt har jeg igennem den sidste tid eksperimenteret med at prøve grundtanken ved sous vide når jeg steger store stykker oksekød eller kylling i ovn.
For nogle dage siden lavede jeg en culottesteg. Først røg den i varm ovn 225 grader i cirka 20 minutter.
Derefter blev temperaturen sænket til cirka 100 grader på min ovn -som jeg ved er tættere på 80 grader – og så fik den en times tid.
Det gav en god bruning (og smag) og en minimal brun kant – og et helt ensartet indre.
Det kræver dog at man kender sin ovn godt og/eller bruger stegetermometer
Hej Kasper,
jeg påtænker at bruge ovenstående som inspiration til nytår. Ved du noget om hvor lang tid og hvor mange grader svinet fik?
Og hvordan har du iøvrigt anrettet dit fine tårn?:)
.-= Anders´s last blog ..Sprængt kylling i asparges =-.
Ja der skulle selvfølgelig have stået Morten:)
.-= Anders´s last blog ..Sprængt kylling i asparges =-.
Jeg fandt noget udstyr til hjemmebrug her: http://www.addelice.com/shop/default/sous-vide-cookery.html
Her kan man få en slags automatisk “dyppekoger”, der både varmer vandet op og cirkulerer det i kogekarret (kr. 3.375). For kr. 1.875 får man en vakumpakker med i købet (men de kan nok fås billigere andre steder).
Ikke helt billigt, men dog til at komme i nærheden af. Det må også være en perfekt måde at lave julesylten eller rullepølsen på. Bare jeg dog havde plads i mit køkken 😉
God jul til alle!
Jeg har bygget flere Sous-vide anlæg, som jeg har eksperimenteret med. Det første (og mest primitive) er en suppevarmer, hvor jeg har sat en PID controller på, og en temperatur føler.
Anlæg nr. 2 var baseret på en pølse varmer, dem pølsevognen har vand og røde pølser i. Termostaten regulerede indenfor 2 grader, så det var nogenlunde. Købt brugt for få hundrede kr.
3 anlæg var en gl. tysk rustfri beholder, købt brugt på ebay, og monteret med en Heidolph cirkulations/varmelegme, også købt på Ebay. Jeg ville lave en hel lammekølle, så det blev et ret stort anlæg.
Mit 4 og hidtil bedste anlæg er laver at en ældre Julabo SW model, et vandbad på 30 liter, hvor den oprindelige styring (Der var defekt) blev udstiftet med en PID fra Bauer (igen!) Det ligger indenfor +/- 0,1 grader efter det kørt ind. Naturligvis med cirkulationspumpe.
Mine erfaringer bedst med cirkulerende vand, temperaturen er meget mere konstant, men kan sagtens anvende en suppe varmer, som jeg startede med.
God fornøjelse
-Meyer
@Anders – Jeg brugte en udstikker i metal som bygget til formålet.
@Lars – Spændende. Jeg har læst om dem flere steder på nettet og de lyder som en spændende mulighed. Selv om jeg må indrømme at min daglige sous vide behov ikke er størrer end jeg godt kan klare mig med min nuværende løsning:)
@Meyer – Tegninger! Meyer – tegninger!:)
Jeg har funderet over om ikke det vil være muligt “billigt” at skabe den fornødne cirkulation i sous vide karet med en bilig akvariebelufter evt. sublered med et stykke rør udenom difuseren,m alså i principer en såkaldt mamutpumpe
Hej alle.
Jeg har fulgt med i debaten om Sous vide, både her og andre steder. Jeg besluttede mig for at købe en addelice + la.va vacum pakker. Vacumpakkeren kan yde -0,9 bar hvilket er optimalt til sous vide og Swid er nem, fylder intet.
Jeg har nu brugt det et par måneder og kan se tilbage på et liv, der mere eller mindre er før eller efter SWID. Det er utroligt nemt at lave div. slags kød i den. Og det er perfekt – hvergang!!! Kan kun anbefale det sæt. Bruger det flere gange om ugen. Lammekølle, Culotte, Bøffer etc….. Det er næsten fornemt.
Et lille hint til en anden fed mad side er http://www.mcc-shop.com…. de har mange sjove ting og ikke mindst billige texture….
Jakob
@Erik – jeg har ikke fundet den billige endnu, men leder stadig:)
@Jakob – Det ser ud som en rigtig spændende løsning – jeg har allerede sat den på ønskelisten:)
Her kan man se mit hjemmelavede sous vide anlæg, og mit eksperiment med en kalvemuskel
http://grillklubben.dk/forum/viewtopic.php?f=26&t=1704
Mvh.
-Meyer
Hjælp, jeg har en knap et år gammel vakuumpakker mrk. FOOD SAVER hvis sugeevne efterhånden er ikke eksisterende. Der er garanti på maskinen men den er “hjembragt” fra USA! Hvad gør man så? Køber en ny naturligvis??? Eller er der nogen der har erfaring med teknikken i sådan en maskine??
Pumpen lyder som den har gjort hele tiden og foreglingsmekanikken fungerer perfekt, jeg anvender originale poser til maskinen.
Hilsen Erik
Hej Erik H
Jeg kan fortælle dig at hos http://www.sousvide.dk – kan du købe en yderst effektiv og kvalitets vakuum pakker, til næsten ingen penge.
Du kan samtidig også købe SousVide Supreme vandovnen, så man har alt samlet “i-en” maskine. og ikke div. sous vide løs ting.
Håber du finder ud af det.
@Rene – det ser spændende ud!:)
Så er det vist tid til at begynde at spare sammen:)
@Morten
Hejsa, Ja servicen er god, og dag til dag levering! – er glad for mit produkt, jeg købte pakke tilbuddet og det er delme lækkert at have alt samlet i en maskine, og så er de billigere end den engelske side 🙂
Du kan roligt spare op 🙂 – benytter du dig meget af Sous vide metoden?
Ja, det skal du sige når du linker til sitet:) Står du bagved siden eller?
Hej Morten
Ja jeg driver webshoppen sammen med en kammerat
VI ønsker at tilbyde den bedste service, og derfor har vi også gjort prisen billigere så de folk i Danmark der er interesseret, ikke behøver at vente på en levering fra England.
Så det var bare for at nævne, at man nu kan få SousVide Supreme i Danmark nu, til en god fordelagtig pris, med service i højklasse, vi har en uddannet kok – som selv benytter SousVide Supreme, privat, som svare på spørgsmål om brugen af maskinene, madlavning mv. – på vores support mail.
når nu den kære rene ikke formår at give jer et link så kan i da få det her
http://www.sousvide.dk
pænt skjult i linket i hans navn 🙂
Hej Hansen
Jeg må tilføje, jeg har skrevet linket til vores webshop – men mit formål er ikke at “reklamere”, men bare nævne for sous vide interesserede at, SousVide Supreme, nu er mulig at anskaffe sig i Danmark, gennem os, til en fornuftig pris og god support/service.
Men tak, alligevel – har du selv anskaffet dig en SousVide Supreme, eller anden form for maskine til sous vide?
Elgiganten har et bedre tilbud: http://www.elgiganten.dk/product/EUSVD00102/sous-vide-supreme-demi
Der får man så også 32 poser samlet til kr. 2.999.
Hos jer koster det samme ( http://www.sousvide.dk/da/sousvide-supreme/15-sousvide-supreme-demi-pakketilbud-gra.html ) kr. 2.895,00 ved skrivende stund.
Og Rene selvfølgelig er du ude efter at reklamere og det er der heller ikke noget galt, men fremover så vær lige ærlig som Ronni er det på http://fjordrejen.dk/?page_id=248#comment-567 . Det virker mere troværdigt.
Specielt fordi på http://www.kokkekniven.com/opskrifter/kalv-sous-vide-rugtuille-og-blommetomater/#comment-1971 lagde du også en kommentar d. 16 juli samme tidspunkt som her.
Så det er lige efter bogen – ud på blogs og få nævnt sit produkt så man rammer i kernemålgruppen og ikke mindst i dit tilfælde prøver at få lidt “word of mouth” kørerende.
Det hvor den halter er at du ikke er ligefrem men gemmer dig bagved dine formuleringer.
Men med gentagelse af linket til elgiganten der er et klart bedre tilbud –
http://www.elgiganten.dk/product/EUSVD00102/sous-vide-supreme-demi så stopper vi debatten her.
mvh
Morten
Hej Morten
Det tilbud du henviser til, er for deres PAKKE TILBUD til 2999,- – det til 2379,- er KUN maskinen. – blot til info. – der tager vi KUN 2895,-.
Jeg er ikke ude på at reklamere som i “spamme” folk med reklame, men blot fortælle “kernemålgruppen” at vi tilbyder maskinerne, da vi har dem på lager, og yder en god support mv.
Dette er selvfølgelig en form for reklame, men vil som sagt ikke “overdynge” folk med div. tilbud mig og her og tilbud mig der.
Jeg valgte og skrive som “privat” person, ja, og gøre opmærksom på http://www.sousvide.dk
Så beklager, hvis du har misforstået mine handlinger. – vil blot informere de der er interesseret i sous vide maskiner og metoden.
Mvh
René
Jeg har rettet prisen for el gigantens, tak for at fange det:)
Jo du er ude på at reklamere, hvis du havde skrevet som privat person så havde du ikke lavet link til sousvide.dk da du lagde kommentaren.
Der er ikke noget galt i at være ude på at reklamere. Det er sket før herpå sitet og er helt fint. Vi foretrækker bare at folk er upfront om det.
End of case – fremtidige kommentarer vil blive fjernet.
Hej alle,
Jeg er den anden ejer af webshoppen SousVide.dk
Jeg beklager hvis der har været misforståelser. Selvfølgelig skal vi være ærlige når vi skriver på blogs – og det indskærpes overfor dem vi har tilknyttet vores firma. Det er ærgeligt at der har været tvivl om hvordan man gør, når man skriver på andre hjemmesider. Jeg lover at det ikke sker igen.
Morten > Vi har prismatch hos SousVide.dk – så i den kommende uge, vil vi selvfølgelig tilføje poser til vores pakketilbud – uden merpris. Lige nu er vores demi-pakketilbud billigere end Elgiganten, troede vi. For hos dem får man, som du selv nævner, poser med. Og dette vil vi selvfølgelig også tilbyde.
Ronni Plindstrup
Ronni tak for kommentaren. Din kommentar hos fjordrejen og her er lige i øjet. Lige på og uden omsvøb.
Jeg synes også du skulle kigge forbi den her: http://www.kokkekniven.com/opskrifter/kalv-sous-vide-rugtuille-og-blommetomater/#comment-1974
Ha en god dag og ja produktet ser spændende ud – har læst om det siden de begyndte at skrive om det på nettet.
mvh
Morten