Mørk Øl Eddike fra Herslev Bryghus

Mørk Øl eddike fra Herslev Bryghus

Mørk Øl eddike fra Herslev Bryghus

Jeg var et smut i Torvehallerne på Israels plads og var et smut forbi 360° Nord standen. Det er et af de mere interessante steder i torvehallerne, da de kun sælger fra små producenter og der er som regel nye ting at opdage når jeg kommer forbi snusende. Denne gang faldt jeg over over øl eddiker fra Herslev Bryghus.  Her på Grydeskeen er det Lars der er den store øl entusiast, men det her lød for spændende, specielt da jeg stod og skulle lave en ret der ville have godt af en eddike men også smagen af øl.  Jeg tog en snak med Martin fra 360° Nord standen og han anbefalede mig den mørke øl eddike til mit formål. Herslev Bryghus ligger sjovt nok i Herslev nord for Roskilde tæt ved Roskilde Fjord og har natuligvis en række øl de laver. Jeg synes det er en inspirerende tanke at lave øl eddiker, ja så oplagt at da jeg så den at det faktisk kom bag på mig at vi ikke har et mylder af øl eddiker. Specielt når man tænker på alle de andre slags eksotiske af slagsen der er til at få i dag. Hjemme fik jeg hurtigt taget proppen af flasken og smagt på eddiken. Den har den der mørke malt smag som vi kender fra øllebrød, med med en øls kompleksitet, lige rundet af med en sødme der nærmest skjuler det er en eddike. Den er utrolig lækker. Der kommer snart en opskrift hvor jeg bruger den Mørke Øl Eddike Jeg har ikke prøvet de to andre typer de laver, nemlig Hvede Øl Eddike og Malt Øl Eddike, men de står på ønskelisten.

Relaterede indlæg:

, , ,

6 Responses to Mørk Øl Eddike fra Herslev Bryghus

 1. Nada 18. september 2012 at 17:23 #

  Den lyder spændende!
  Især til efterårets og vinterens lidt tungere retter.
  Har en øl-balsamico fra Vom Fass, som jeg har leget en smule med. Den giver f eks en dressing en let sødme, og noget tyngde.

 2. Morten 18. september 2012 at 20:35 #

  Den her giver også en let sødme og tyngde. Jeg må finde på en undskyldning for at købe de to andre:)

  Nu vi går vinteren i møde

 3. Nada 19. september 2012 at 07:45 #

  Altid godt med den slags undskyldninger;-)

 4. Johanne 20. marts 2013 at 11:40 #

  Jeg fandt den hos Blok18.dk – hvor alle 3 varianter også kan findes, så slap jeg for at tage turen til Kbh 🙂

  Bestilte dem alle 3, og de er virkelig lækre 🙂 Tak Herslev..

 5. Karin Koch 21. december 2020 at 06:08 #

  Jeg kunne godt tænke mig at prøve den hvor kan den købes, jeg søger efter Malteddikke.
  så den her er måske lige så god, jeg bor på Lolland så der er lidt langt til KBH. så har de
  en adresse så ville det være dejligt
  Karin Koch.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Øleddike i grydeskeen | 360Nord - 17. september 2012

  […] Lars og Morten fra madbloggen Grydeskeen har været forbi 360° Nord i Torvehallerne. De snusede sig frem til vores lækre nye øleddiker fra Herslev Bryghus. Efter sigende kommer de snart med en opskrift eller to på mad lavet med øleddike – så stay tuned! http://grydeskeen.dk/eddike-fra-herslev-bryghus/mad-i-danmark/ […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This