Gammeldags æblekage
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Den helt klassiske dessert, Gammeldags æblekage som lige er blevet tunet på de der små forskellige måder der gør den store forskel.
Forfatter:
Type: Dessert
Køkken: Dansk
Antal portioner: 2
Ingredienser
  • 1 madæble og 1 spiseæble per person
  • 1 pose købe makroner
  • 1 vaniljestang
  • Sukker
  • En flaske god æblemost, helst en ufiltreret.
  • Fløde
  • 1 Stjerneanis
Instruktioner
  1. Skræl æblerne og skær dem ud i tern.
  2. Læg tern i en gryde og dæk med æblemost.
  3. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud.
  4. Kom kornene i fløden ( i en skål ) og stil tilbage i køleskabet
  5. Drop vaniljestangen ned i gryden til æbletern.
  6. Bring gryden i kog og lad den simre i 20-30 minutter
  7. Når der er 5-10 minutter med lad en stjeneanis simre med. Lig den oven på æblerne, den skal kun lige give bidrage til smagsnuancerne - ikke dominere.
  8. Efter de 20-30 minutter tag gryden af bluset og smag til med sukker. Tilsæt noget sukker, rør rundt smag og tilsæt mere hvis du synes. Gentages indtil DU er glad for resultatet.
  9. Tip: Min æblemos var ikke tyk nok, så jeg brugte et marmeladegeleringspulver til at tykne min.
  10. Sæt mosen på køl indtil kold.
  11. Serveres i skål eller portion anrettes. Nederst æblemos, så knuste makroner - gentag indtil du løber tør for plads eller æblemos:)
  12. TIlsæt en lillebitte knivspids salt til fløden og en teskefuld sukker. Pisk til flødeskum.
  13. Pynt med flødeskum
Recipe by Grydeskeen.dk at http://grydeskeen.dk/gammeldags-aeblekage/menu/desert/

Pin It on Pinterest