Brownies
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Type: Kager
Antal portioner: 12 personer
Ingredienser
  • 350g smør
  • 350g mørk chokolade, hakket
  • 6 æg
  • 500g sukker
  • ½ vaniliestang (kornene derfra)
  • 225g hvedemel
  • 1tsk groft salt
  • 275g grofthakkede hasselnødder
Instruktioner
  1. Varm ovnen op til 180 grader C[singlepic=327,580,,,center]
  2. Læg bagepair i et ovnfast fad på ca 24x24 cm eller 20x30cm.
  3. Forsigtigt smelt smør og chokolade i en gryde, pas på med at skrue for meget op, da chokoladen så kan brænde på.
  4. Imens chokoladen står og smelter piskes æg, sukker og vanilie sammen med en røremaskine eller piskeris. Melet og salten blandes i en anden skål.
  5. Når chokoladen er smeltet helt, så skal den lige køle lidt af, så man ikke risikerer at den koger æggene i massen, når tingene hældes sammen.
  6. Pisk æggemassen og chokolademassen sammen, og derefter de hakkede nødder i også.
  7. Vend til sidst melet i dejen, med en ske/dejskraber, og hæld dejen op i formen. Dejen skal være rigtig klæg (se billedet)[singlepic=328,580,,,center]
  8. Bages ca 30 minuter (efter opskriften) midt i ovnen. Jeg skal normalt give den noget mere.
  9. Serveres som kage, eller med flødeskum eller vanilleis eller evt. med hjemmelavet bananis (som på det øverste billede).[singlepic=333,580,,,center]
Noter
Tip: hvis man gør bagepapiret lidt vådt og krøller det sammen, så er det nemt bagefter at fore formen med, da det bedre holder den form man ønsker.
Tip: Jeg tester engangimellem kagen med en kødnål/strikkepind for at se om dejen hænger ved. Hvis der kommer rå dej på når man stikker den ned midt i kagen, så er den ikke bagt færdig.
Recipe by Grydeskeen.dk at http://grydeskeen.dk/brownies/bagv%c3%a6rk/

Pin It on Pinterest