Pariserbøf
Forfatter: Morten
Type: Forret eller hovedret
Køkken: Dansk
Antal portioner: 3
- ½ kilo hakket oksekød, gerne fra slagteren.
- 1 glas kapers
- 1 frisk peberrod (Revet fra pose kan bruges, men er ikke det samme)
- 1 løg
- 1 glas rødbeder
- 1 æggeblommer per bøf - pasteuriseret hvis du synes
- 1 franskbrød - gerne et med god krumme
- Skær tre skiver brød.
- Hak løget fint
- Hak rødbederne fint
- Tag en spsk kapers op af glasset per bøf
- Skrap peberroden i fine strimler ved at holde en kniv vinkelret på peberroden og træk ind imod dig selv. Pas på fingerne.
- Form kødet i tre bøffer der er lidt større end brød skiverne. Krydder dem med salt og peber.
- Sæt en stegepande over på høj varme.
- Lad en klump smør bruse af på panden og steg bøfferne.
- Imens så rist brødet på en brødrister
- Når bøfferne er stegt og brødet er ristet, så placer bøfferne på brødet.
- Placer en æggeblomme på toppen.
- Pynt med kapers, løg, peberrod og til allersidst
Recipe by Grydeskeen.dk at https://grydeskeen.dk/pariserb%c3%b8f/menu/forret/
3.1.05