Pariserbøf
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
En dansk klassiker på frokost restauranten. Men stadig nem og velsmagende at lave hjemme
Forfatter:
Type: Forret eller hovedret
Køkken: Dansk
Antal portioner: 3
Ingredienser
  • ½ kilo hakket oksekød, gerne fra slagteren.
  • 1 glas kapers
  • 1 frisk peberrod (Revet fra pose kan bruges, men er ikke det samme)
  • 1 løg
  • 1 glas rødbeder
  • 1 æggeblommer per bøf - pasteuriseret hvis du synes
  • 1 franskbrød - gerne et med god krumme
Instruktioner
  1. Skær tre skiver brød.
  2. Hak løget fint
  3. Hak rødbederne fint
  4. Tag en spsk kapers op af glasset per bøf
  5. Skrap peberroden i fine strimler ved at holde en kniv vinkelret på peberroden og træk ind imod dig selv. Pas på fingerne.
  6. Form kødet i tre bøffer der er lidt større end brød skiverne. Krydder dem med salt og peber.
  7. Sæt en stegepande over på høj varme.
  8. Lad en klump smør bruse af på panden og steg bøfferne.
  9. Imens så rist brødet på en brødrister
  10. Når bøfferne er stegt og brødet er ristet, så placer bøfferne på brødet.
  11. Placer en æggeblomme på toppen.
  12. Pynt med kapers, løg, peberrod og til allersidst
Recipe by Grydeskeen.dk at https://grydeskeen.dk/pariserb%c3%b8f/menu/forret/