Chokolademageren, del 1 – Hvorfor chokolade og hvad gør Friis-Holm chokolade speciel

Tænk sig, at der i dette lille land er fyldt med små producenter som laver fantastiske produkter, der er helt på linje med de dyre importerede specialiter fra det store udland. Yop, der er faktisk rigtig mange af dem, men som forbruger (Gud, hvor jeg hader det ord..) så finder vi dem ikke i supermarkedet.
Måske i specialitetsbutikker, måske i gårdbutikker lokalt eller engang imellem på nettet hvor de har en webshop.

Ildsjæle der brænder for det de laver. Der er Erling fra Thy der laver landets første økologiske blåmuslinger. Der er Preben og hans kone fra Sønderhaven Gårdmejeri der laver nogle fine oste.

Begge har jeg besøgt, snakket med, smagt på deres fortrinlige produkter og ikke mindst skrevet om her på Grydeskeen (link oven over i teksten).

De og deres kollegaer fortjener alle omtale, og vi fortjener alle at smage deres produkter.

Lars og jeg var enige om hvem der skulle være den næste i vores lille udforskning af denne fantastiske verden af velsmag og ildsjæle.

Mikkel Friis-Holm laver en chokolade som vi smagte første gang for et par år siden til madbloggersymposium 2010, hvor han holdt foredrag og uddelte smagsprøver.
Siden hen er vores veje krydset flere gange og den trofaste besøgende ved at vi flere gange har nævnt hans produkter.

Jeg ringede til Mikkel og han sagde velvilligt ja til at jeg og en stor stak gear kiggede forbi i en weekend for at høre mere om hvorfor han laver chokolade og hvad der gør hans chokolade så unik.

Det blev til hele fire afsnit hvor Mikkel fortæller om sin chokolade og verdenen bagved. Næste afsnit kommer på torsdag d. 31/5. De to sidste den  5/6 og  7/6.

Tak til Mikkel for at stille op. Surfs up!:)

Se videoen oppe i toppen, hvor Mikkel fortæller om hvordan det hele startede. Hvis du efter at have set videoen kunne tænke dig at smage hans chokolade så kan du bestille den gennem hans webshop på http://www.friis-holm.dk/

Til alle puritanerne derude så er dette indhold helt fri for kommercielle interesser – vi er bare fans og der var kun alt for få smagsprøver da jeg besøgte Mikkel:)

Relaterede indlæg:

,

4 Responses to Chokolademageren, del 1 – Hvorfor chokolade og hvad gør Friis-Holm chokolade speciel

  1. Frederik Kreutzer 29. maj 2012 at 10:24 #

    Hej M&M

    Herligt indlæg, man glæder sig allerede til de næste indslag i denne følgeton! Nu vil jeg gå i skabet og finde et stykke Friis-Hom chokolade frem til spisning.

    Hyg jer

    Frederik

  2. Kim Schulz 29. maj 2012 at 10:34 #

    Super video.
    Jeg husker at en gut fra Toms chokolade under sidste års chokoladefestival holdt et foredrag hvor han bl.a. fortalte hvordan de netop arbejde med at optimere smagen ved at ændre på fermenteringen. Noget med at ændre fermenterings kasserne, iltningen og andet. Så tror ikke at Mikkel er helt korrekt når han siger at han er den første der gør det – at han nok er den bedste til det er hans chokolader dog et bevis på 🙂

  3. Monsterscircus 29. maj 2012 at 21:04 #

    Ej hvor fin en video, det med en dansk chokolade solskinshistorie. Dejligt at se nogen som brænder så meget for deres passion. Det blir spændede med føljetonen, men så skal der vist bestilles et lille stykke chokolade til kiggeriet. Ha en dejlig aften.

  4. Morten 29. maj 2012 at 22:36 #

    @Frederik

    Der er ikke noget bedre end chokolade og jeg er løbet tør – så skam dig!:)

    @Kim

    Tak tak – jeg er sikker på at Mikkel kigger forbi her på et tidspunkt, så han selv kan svare:)

    @Monsterscircus.

    Mikkel brænder virkelig for at lave chokolade og det var derfor vi besluttede os til at lave en lille serie ud af vores snak med ham. Engagementet brænder igennem:)

    Tak og i lige måde:)

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This