Brownies med banan

Brownies med banan

Brownies med banan

Brownies, absolut en af mine yndlingskager. Normalt bager jeg en mere klassisk brownie, som altid falder i god jord. Den holder ihvertifald aldrig ret længe.

Denne gang skulle det være anderledes, og efter at have kigget lidt rundt i køkkenet, besluttede jeg mig for en brownie med banan og hasselnød.

Hvorfor ikke? Banankage er en anden af mine yndlingskager, og imens jeg stod der og funderede over hvilken kage jeg skulle bage, tænkte jeg over om man ikke kunne kombinere de 2 kager.

Resultatet blev en brownie, med en delikat smag af banan. Helt perfekt i mine øjne, den smagte godt på dagen den blev bagt, men som så mange andre brownies, så er den blevet 10 gange bedre både i konsistens og smag her dagen efter, hvor den er sunket en smule sammen.

Brownies med banan

200g chokolade (jeg brugte 56%, mørkere kan også bruges)
125g smør
100g mel
2 tsk bagepulver
8 æg (str M) (eller 6 str L)
350g sukker
2 små modne bananer
100g grofthakkede hasselnødder
1g salt (cirka 😉

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 165 grader oven og undervarme.

Mel, nødder, salt og bagepulver hældes i en skål og blandes.

I en kasserolle smeltes smør og chokolade ved svag varme. Pas på det ikke brænder på.

Imens piskes æg og sukker i en skål til det er lyst og luftigt. Når chokoladen er smeltet, så stil det til side imens bananerne (uden skræl 😉 ) moses med en gaffel.

Tag et fad og smør med smør, og drys med mel. Du kan også gøre som jeg, og fore den med bagepapir, det er meget nemmere.

Så skal dejen samles.

Hæld chokoladesmørret ned i æggesnapsen, og vend det sammen med en dejskraber. Vend også de moste bananer i. Tilsidst vendes melet i. Når melet er kommet i skal dejen ikke røres for meget, men kun lige så det er godt blandet.

Hæld dejen i et fad. Jeg bruger et fad på 22 x 30 x 5 cm, som ihvertifald bliver fuldt. Da fadet er så højt bages kagen ca 60 min midt i ovnen. Mærk efter med en kødnål/strikkepind/lægte om kagen er bagt, ellers giv den lidt mere.

Velbekomme.

Relaterede indlæg:

, , ,

7 Responses to Brownies med banan

  1. Ania 29. december 2010 at 15:45 #

    Rigtig god hjemmeside, de brownies med banan lyder supergode, og så har jeg læst, om at lave sylte:-)

  2. Lars 1. januar 2011 at 21:58 #

    @Ania: Vi takker for rosen, og håber der er nogle ting du kan bruge

  3. Chokoladekage Opskrift 30. november 2011 at 11:26 #

    Det lyder som en lækker kombination. Jeg elsker chokolade, og jeg elsker banan – så det skal da helt sikkert prøves. Indtil nu har jeg holdt mig til banankage, med chokoladeglasur, men dette her lyder bare mums!

    red: linkspam fjernet

  4. SleepyCake 20. januar 2012 at 09:46 #

    Hej 🙂

    Jeg har prøvet Jeres alm. brownies, som blev super god 😀 Tak

    Derefter prøvede jeg denne opskrift med banan, hvilket resulterede i en ret luftig og blød kage. Kan det virkelig passe, at der skal 2 tsk. bagepulver i? Der skulle jo ikke bagepulver i den alm. brownies.

    Kagen smager udemærket, men konsistensen er bare ikke brownies agtig.

  5. Lars 23. januar 2012 at 23:20 #

    Hej Sleepycake.

    Den er noget luftig når man lige bager dem, men jeg lader den som regel stå til dagen efter, så falder den lidt sammen igen. Ja, den er måske lidt mere luftig end den anden brownie, men synes du det er for meget, kan du udelade noget (eller alt) af bagepulveret.

  6. Morten 7. marts 2012 at 20:41 #

    Kom bagepulver i for at få kagen “ordentlig” bagt og kom den derefter under pres, for at opnå den lækre brownie konsistens.

  7. Lars 9. marts 2012 at 00:20 #

    @Morten, det er selvfølgelig en måde at gøre det på. Som regel falder brownies sammen alligevel i løbet af en nats tid 🙂

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This