Bredbladet persillesuppe

Jeg har ved flere lejligheder lavet den her suppe, når jeg har haft gæster, og den har altid bragt lykke. Den grønne farve fra den bredbladede persille ser også rigtig godt ud i en dyb hvid tallerken. Ren flydende sommer. Den er også let at lave. Hvilket er en egenskab man ikke skal kimse af når man har gæster. Plus råvarerne kan forberedes før gæsterne kommer. Billederne er taget af min gode kammerat HC.
Bredbladdet persillesuppe
Ingredienser: 4 mellemstore kartofler per person 1 stort bundt bredbladet persille Mascarpone Olivenolie Vand En klat smør
Redskaber: 1 gryde Stavblender 1 elkedel (eller en gryde til at koge vand) Fremgangsmåde: Skrub eller skræl kartoflerne. Jeg brugte nye kartofler så de blev vasket grundig, der er massere af god smag i skralden. Derefter skal de skæres ud rigtig tyndt. Hvilket er vigtigt da suppen så ikke skal koge så lang tid. Fjern stænglerne fra den bredbladet persille efter du har vasket den. Tænd for elkedlen - vent indtil vandet koger. Find tallerkenerne frem. Sæt en tom gryde på blusset for højste varme. Når den begynder at blive meget varm, så drop først den bredbladdet persille i og rør kraftigt rundt. Når de begynder at falde sammen, så smid kartoffelskiverne ned til og rør rundt. De skal kun lige nå at få varme.  Det må endeligt ikke begynde at tage farve! Tag elkedel og tilsæt kun vand så det ikke helt dækker fyldet. Det kogende vand fra elkedlen betyder at kogningen går igang med det samme, så vi får mest mulig frisk smag og farve ud af det. Lad det koge under omrøring indtil kartoffelskiverne er møre (2-3 minutter). Stik dem med en spids kniv for at se om de kogte. Fjern gryden fra blusset. Fat stavblenderen og blend! Stivelsen fra kartoflerne vil jævne sovsen og smagen fra dem giver en god baggrund for den bredbladde persille. Hvis den er for tyk (den må endelig ikke blive for tynd!, så bliver den vandig) så tilsæt lige mere vand indtil den er tyk men flydende og cremet. Smag den til med salt og peber. Når du er tilfreds med smagen, så tag en klat smør og lad den under omrøring smelte i sovsen. Smag igen og tilføj mere smør hvis du syntes. Nogle vil syntes at smør er unødvendigt, men retten bliver bare lidt bedre når den får lidt fedme. Anret den i en hvid dyb tallerken. placer en spiseske Mascarpone i midten. Kør en hurtig tynd stråle af olivenolie rundt om Mascarponen. Pynt med et blad fra persillen.

Relaterede indlæg:

, , , , , ,

3 Responses to Bredbladet persillesuppe

 1. Pesto 5. august 2008 at 16:16 #

  Det ser sku dejligt og friskt ud det skal jeg helt klart prøve at lave en dag i den nærmeste fremtid 🙂

 2. Charlot 20. juli 2010 at 16:48 #

  Uh – det skal jeg da lave i aften. Jeg købte nemlig det største og smukkeste bundt frisk bredbladet persille i går! Perfekt til vandmelonsalaten i går – og nu SUPPE 🙂 Fine billeder i øvrigt.

 3. Morten 20. juli 2010 at 20:33 #

  Den er også rigtig god. Jeg kan iøvrigt anbefale at blende den i en rigtig blender i stedet for at bruge en stavblender.
  Det giver en meget bedre cremet konsistens

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This