Bondens Marked 7 juli 2012

Jeg elsker et godt marked og et af dem jeg endnu ikke har prøvet er Bondens Marked. I mange år er det blevet afholdt på Gisselfeld slot siden 2007.
Fra den 16 juni i år er det også begyndt at blive holdt i København, hvilket kun kan glæde. Jeg nåede desværre ikke med første gang, men nu skulle det være og en smule regn kan ikke afskrække mig for jagten på kvalitet og nye smagsoplevelser.

Bondens Marked her heldigvis en tilbagevende begivenhed og du kan læse mere om hvor og hvornår på deres hjemme side på http://www.bondensmarked.dk eller til sidst i artiklen.

Det var et lille marked, hårdt ramt af sommerferie, Roskilde festival og ikke mindst vejret. Det var et fint lille udvalg af boder og selv om der ikke kan siges at være mange mennesker, så var der alligevel en jævn tilstrømning så ingen af boderne stod stille. Der var tid til at få sig en god snak med folkene bag og i det hele taget var der en rigtig god og venlig stemning mellem besøgende og stadeholder på kryds og tværs.

Mit første stop var hos den nys udsprungne grønthanlder Mogens Bisgaard der står bagved bloggen Madkultur.dk. Jeg er stødt ind i Mogens flere gange til forskellige mad ting og selvfølgelig skulle der handles, sludres og tages et par billeder.

Mogens Bisgaard fra bloggen madkultur.dk sælger grøntsager på bondens marked

Mogens Bisgaard fra bloggen madkultur.dk sælger grøntsager på bondens marked

Politiken havde på sin avis forside en artikel om at hver anden grøntsag har rester af gift i sig, hvilket gav Mogens et udemærket grundlag til at sælge sine økologiske og biodynamiske grøntsager.

Grønthandler med biodynamiske og økologiske varer med en pointe

Grønthandler med biodynamiske og økologiske varer med en pointe

Iøvrigt til dem som stadig er forskrækket over økologiske og biodynamiske grøntsager, så udover manglen på sprøjtegift og andre uvornheder – så reflekteres det i smagen.
Det at grøntsagerne får lov til at vokse uden at blive drevet frem som vores mere industrielle del af fødevare sektoren gør altså noget ved smagen. Desuden er vejen fra marken til du køber dem også hurtigere. Grønt er bare bedre når det lige er trukket op af jorden.

Jeg fik købt flere ting hos Mogens, men mere om det på tirsdag når mit indlæg om min aftensmad i dag kommer på bloggen.

Næste stop var for at hilse på Mikkel fra Friis-Holm chokolade. Den tilbagevendende læser vil vide at han gentagne gange figurere her på bloggen. Han laver simpelt hen nogle spændende og gode chokolader.
For den chokolade interessserede vil jeg godt anbefale at se vores mini doku, hvor Mikkel fortæller om hans chokolade. Selvfølgelig fik jeg købt chokolader og der blev hilst pænt imellem de mange mennesker der altid var foran hans smagsprøver.

Friis-Holm Chokolade var også til stede

Friis-Holm Chokolade var også til stede

Bare fordi der få stadeholdere tilstede, betød det ikke at udvalget var lille eller uinteressant. Næ der var et bredt udvalg af spændende produkter.

Stevns Urter var en stade jeg havde set frem til at besøge. De sælger vilde urter og krydderurter til restauranter og special butikker og jeg er ikke før stødt på dem eller deres produkter.
Lige nu sidder jeg med et glas fyrrenåls olie og et glas gran sirup for an mig. To meget udsædvanlige ting som du  ikke finder nogle af discountmarkederne rundt omkring.

Det er det jeg elsker ved markeder, det er muligt at falde over specielle ting der normalt ikke vil være til at opdrive rundt omkring og føle det engagement som ligger bagved.

Stevns Urter

Stevns Urter

Derudover var der mjød, honning, flere typer jordbør, koldpresset rabarber saft, økologiske vine, Frejø Marmelade og mange andre spændende ting. De fortjener alle ros for at stille op.

Portugisiske specialiteter og i baggrunden marmelader fra Frejø

Portugisiske specialiteter og i baggrunden marmelader fra Frejø

Stemningsbilled fra Bondens Marked

Stemningsbilled fra Bondens Marked

For et par uger siden var jeg forbi Kærsgård landbutik og købe et lille udvalg af deres bøffer og det er noget af det bedste kød jeg har smagt, så jeg vidste at jeg skulle forbi deres stade og have kød med hjem til aftensmaden.

Kærsgårds bod på bondens marked

Kærsgårds bod på bondens marked

Det blev til en hyggelig snak om kød, kvalitet og jeg endte op med et par mørbrad bøffer som nok skal gå godt med grøntsagerne fra Mogens. De  har iøvrigt også nogle pølser som smager helt fantastisk og udover begrebet pølser overhovedet ikke kan sammenlignes med det rest produkt der fylder hylderne i discountmarkederne.

Kærsgårds fryser med alle lækkerierne

Kærsgårds fryser med alle lækkerierne

Der er Lars Peter og Jette fra Kærsgården der står bagved Bondens Marked og de skal herfra have et dybtfølt tak for at have fået det til København og ikke mindst bøfferne…mmm hvad sagde jeg efter kød?

Jeg er sikker deltager næste gang der er Bondens Marked i København, det er helt sikkert.

Lars Peter og Jette fra Kærsgård som også står bag Bondens marked

Lars Peter og Jette fra Kærsgård som også står bag Bondens marked

Du kan besøge Bondens Marked på disse datoer:

Bondens Marked på Gisselfeld Kloster kan besøges :6. – 7. oktober 2012 lør-søn kl. 10-16.

Bondens Marked i Kødbyen ved Øksnehallen kan besøges: 7. juli, 28. juli, 18 august og 8. decemberfra kl. 10 – 17

Relaterede indlæg:

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Oksemørbrad med varm kartoffelsalat | Forret - 10. juli 2012

    […] lørdags var jeg på Bondens marked i Kødbyen i København og selvfølgelig fik jeg købt ind hos flere af boderne til aftensmad – det her er retten […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This