Min 'nye' ismaskine kom med posten fra Italien, og for lige at se om den havde overlevet postens kærlighed, så skulle den jo lige prøves af. Jeg havde haft en travl dag, så hvad gør man klokken 22 om aftenen når man vil lave is, og der ikke ligefrem er overflod i køkkenet? Man plukker da et par blommer og laver blommesorbet!
Jeg baksede hurtigt en ismasse til blommesorbet frem, og prøvede maskinen af. En halv time senere var der lækker blommesorbet til aftenskaffen. Hurra, maskinen havde overlevet rejsens strabadser.
Mere om selve maskinen senere..
Lynhurtig blommesorbet
8-10 blommer
150 g sukker
40 g druesukker (kan skiftes ud med 20 g sukker)
50 g vand (½ dl)
Blancher blommerne kort, og pil skrællen af dem, del dem i halve, og tag stenene ud.
Hæld alle ingredienserne i en skål, og giv det en ordenlig tur med stavblenderen.
Smag til. Isen skal smage lidt sødere end man gerne vil have den færdige is, da sukkeret smager mindre sødt, når det bliver koldt.
Hæld i ismaskinen og kør det til isen er færdig. Kan eventuelt fryses lidt mere i fryseren, hvis den er for blød, når ismaskinen er færdig.
Denne is skal spises inden for et par dage, da den ikke holder sig så godt i fryseren. Smagen er fin, men konsistensen bliver ikke så god.
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok
Hej, fede opskrifter!
Hvilken ismaskine har du købt, hvor og hvad slap du med?
Går nemlig selv og overvejer at investere i en!
mvh
Nicolai
Hej Nicolai,
Det er en ældre sag, nemlig en Simac Il Gelataio Super, i brun og beige, så det siger jo en del om alderen.
Maskineriet fungerer dog perfekt, og laver fantastisk is.
Jeg købte den på den italienske Ebay, og kom af med ca 900 kr incl porto fra Italien.
Det er en model med indbygget fryser, og aftagelig skål på 1.7 liter.
Jeg kunne have valgt at købe en ny maskine, men en Nemox eller Simac med samme kapacitet, var lidt over budgettet på det tidspunkt.