Blommer

Så er det blommesæson i vores have, vores lille blommetræ på nu 5 år, vælter sig i blommer, flere end famliien kan nå at spise, så der er blommer nok til både at give naboerne samt lege i køkkenet.

Vores blommetræ er et ‘Victoria’, som vi har valgt af flere årsager. Det er et flot træ, som giver mange blommer hvert år, og så smager de rigtig godt, synes vi.  Desuden er træet selvbefrugtende, og eftersom vi endnu ikke har opdaget nogle blommetræer i nabolaget, så var det jo sikrest at vælge et selvbefrugtende træ.

‘Victoria’ er også den slags blommer jeg selv er vokset op med i haven, så det var nærliggende at være nostalgisk med denne blommesort.

Jeg har været i køkkenet, og vil i denne uge komme med nogle forslag til hvad man kan bruge sine overskydende blommer til.

Har du nogle ideer til hvad jeg skal finde på, så skriv en kommentar.


Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “Blommer”

 1. Lisbeth Kristensen Avatar
  Lisbeth Kristensen

  Hej Lars
  Det Victoria blommetræ, du viser her, har det andre navne end blot Victoria? Jeg leder nemlig efter navnet på et blommetræ vi havde engang, fordi jeg vil have et igen i vores nye have.
  Og dit foto ligner det rigtige.
  Mvh Lisbeth

 2. Lars Avatar

  Hej Lisbeth,

  Det blommetræ her er en helt almindelig Victoria blomme. Det er ret udbredt pga det er så nemt at holde og det bærer rigtig meget frugt. Det er selvbestøvende, så det er også et klart plus, hvis der ikke er nogle naboer som har blommetræer.

  Vicotriablommer er ikke de blommer med højest spisekvalitet, og de er holder heller ikke ret længe, så derfor dyrkes de i blommeplantager primært for at bestøve blommesorter som er fremmedbestøvere.

  Vores valg faldt på Victoria fordi det var sådan et jeg voksede op med, og så fordi det er selvbestøvende.

  Andre blommesorter som ligner Victoria i udseende kunne være Opal, Jubliee/Jubilæum eller Althans Reine Claude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *