Blommer i maderia

Jeg skulle have brugt de sidste blommer på træet, og igen var syltebogen god. Hjemmelavede blommer i maderia! Alle kender Anton Bergs små marcinpantærter med blommer i maderia, og jeg var kommet i tanke om at Anton Berg på en eller anden måde måtte have fået ideen et sted fra. Jeg fandt en opskrift på Blommer i maderia i Den Grønne Syltebog (81. oplag! Vildt!) Jeg fik hurtigt lavet en sukkerlage til at hælde over blommerne, og så i køleskabet med dem. Det er egentlig ret simpelt, så det undrer mig hvorfor jeg aldrig før er stødt på denne velsmagende ret. Blommer i maderia 1 kg blommer ½ kg sukker 100g (1 dl) vand 250g (2½ dl) maderiavin, eller til nøds sherry 1 tsk flydende Atamon ½ stang vanilie (kornene derfra) eller 1 tsk vaniliesukker Skyl blommerne,  og snit dem så stenene kan tages ud. Jeg halverede dem. Læg blommerne i rene atamonskyllede glas. Sukkeret og vandet koges til en lage, det skal koge til alt sukkeret er opløst. Pas på det bliver varmt. Bland resten af ingredienserne i (undtagen blommerne), og hæld lagen over blommerne i glasset/glassene. Rør rundt hver dag i et par dage, og de er klar til spisning. Her er blommerne i glasset med lagen, lige efter lagen er kommet i (venstre) og efter 4 dage i køleskabet (højre). Bemærk hvor meget farve lagen har fået, samt hvor lidt blommerne fylder i glasset. Heldigvis smager lagen i sig selv fantastisk. Serveres med vanilieis, eller bare for sig selv med flødeskum på.        

Relaterede indlæg:

, , ,

One Response to Blommer i maderia

  1. Elsebeth 6. september 2016 at 16:47 #

    Fidusen er at lade vaniljestængerne blive i det, man sylter, da de bidrager til smagen og pynter i glasset. De er alt for gode til at blive smidt ud. I mit barndomshjem lå stangen i grød, æble- og rabarberkagen. Min far tyggede den altid som en anden skrå. I mit eget hjem lægger vi den bare på kanten af tallerkenen.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This