Blommekager

Der er stadig gang i blommetræet, så der kunne da lige blive til nogle blommekager, disse her er en slags store småkager, som kræver lidt fingerfærdighed at lave, men de bliver rigtig gode, så de er værd at bakse med. Smagen i dem er heller ikke som man er vant til fra småkager, så her er de også et alternativ til de traditionelle småkager. Blommekager (giver ca. 10 stk) 1 gang Pate brisee 1 spsk rørsukker, samt lidt mere til at drysse med, kan erstattes af perlesukker 1 spsk mel, samt lidt mere til at rulle dejen ud med 1 spsk sukker, gerne perlesukker 1/4 tsk stødt kanel 1/4 tsk revet muskatnød 800-1000g blommer (uden stenene), skåret i 5mm tykke skiver ½ tsk citronskal 1 spsk smør 1 æg Forvarm ovnen til 190 grader C. Tag en bradepande, og put noget bagepapir på. I en lille skål blandes: 1 spsk mel, perlesukkeret, kanelen og muskatnødden. Strø mel og sukker (det ekstra) ud på bordlpladen, og rul dejen ud til 10 cm store pandekager, som er ca. 5 mm tykke. I en større skål blandes de skiveskårne blommer og citronskallen forsigtigt, mel og krydderier fordeles over, og vendes forsigtigt, så alle blommerne er dækket. Put nogle blommer på hver dejskive, men lad ca. 2 cm være foruden, hele vejen rundt på hver skive. Fold kanterne på skiverne ind over, og tryk dejen sammen, der hvor den danner folder, ellers folder den sig ud igen i ovnen. I en kop mikses ægget sammen med 1 tsk vand, og kagerne pensles med æggemassen,og rørsukkeret drysses over. Bages i ovnen til dejen er brun og sprød, ca 30-40 minutter. Flyt kagerne over på en rist til afkøling, når de er kommet ud af ovnen. Serveres lune, eller når de er kølet af. De kan holde sig et par dage i en lufttæt kagedåse.

Relaterede indlæg:

, , ,

One Response to Blommekager

  1. Frederik 5. november 2011 at 02:25 #

    Tak for opskriften. Lavede dem til min fødselsdag – og du kan tro, at de tog kegler 🙂

    Edit: Linkspam fjernet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This