Blåbærmuffins

Selvom det er muligt at finde vilde blåbær i Danmark, det er noget af en opgave at plukke dem, så har vi da alligevel været ude at plukke en sjat. 1,2 kg blev det til, ikke at det var alverden, men vi havde Frederikke med ude på heden, og for at hun ikke skulle komme til at kede sig for meget tog vi hjem efter en times tid. Nu var det teknisk set ikke blåbær vi var ude at plukke, men det beslægtede mose-bølle, som minder meget om blåbær, og som også i det meste af Jylland kaldes for blåbær, da vi (desværre) sjældent ser rigtige blåbær i naturen her. Mose-bølle-bærrene, blev til marmelade, en rigtig mørk og intens marmelade, som bliver nydt på brødet. Så står man tilbage der med 100 ideer til hvad man kan bruge flere bær til, men ikke flere bær at bruge. Heldigvis havde den lokale Rema1000 tilbud på blåbær til 10,- for 200g, og så røg der da lige en bakke i kurven. Så kunne jeg da få lavet blåbærmuffins, og smoothies, og .. og .. De bedste muffins som findes er nemlig blåbærmuffins! Blåbærmuffins (ca 20 stk) 3 æg 260g sukker 150ml vegetabilsk olie (solsikke eller vindruekerne) ½ stang vanilje 330g mel 1 tsk bagepulver 1 knsp. fint salt 300g creme fraice 18% 200g blåbær Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk vanijen, og tag kornene ud. Find en stor skål, og pisk æg og vanilie, og tilsæt sukker efterhånden. Pisk til det er lyst of luftigt. Imens der piskes videre hældes olien langsomt i. I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver. Hæld gradvist melblandingen i den store skål, skiftevis med creme fraicen og vend det sammen.Vend tilsidst blåbærrene forsigtigt i. Fyldes i muffinsforme (ca 3/4 fulde), og de bages ca 20-25 minutter midt i ovnen, til de er lysebrune.

Relaterede indlæg:

, , , ,

10 Responses to Blåbærmuffins

  1. Fru Møller 5. september 2009 at 08:32 #

    Hej Lars og Morten
    Hvor er det en fantastisk blog I har. Rodede rundt på nettet efter en opskrift på kalveculotte og op kom jeres blog. Har læst det hele igennem – alle jeres skønne opskrifter – (har lige selv investeret i en KitchenAid maskine og været igennem pølsehelvedet – så her grinte jeg og lærte meget). Skal igang med banankage senere i dag. Håber snart der kommer mange flere indlæg fra jeres side! God week-end

  2. Lars 7. september 2009 at 08:08 #

    @Fru Møller:
    Tak for de fine ord. Både Morten og Jeg er enige om at der skal mange flere indlæg på, og vi er også enige om at det går lige sløvt nok for tiden.. Vi vil forsøge at være lidt mere aktive fremover.

  3. Michael 4. oktober 2009 at 13:46 #

    Så syntes Ulla at de muffins skulle afprøves, efter en tur i bilka og rema, fik vi købt de fornødne bær, Ulla kom i krig i køkkenet og fik frembragt dejlige hjerteformede muffins, som simpelthen smager himmelsk, de er ikke for søde, og bærene er ikke overdøvet af alverdens søde ting som man kommer i dejen, såsom chokolade stykker osv,,

    super opskrift, kan varmt anbefales til andre

    mvh
    Ulla og Michael

  4. Tommy 10. januar 2010 at 19:33 #

    Hej Lars og Morten,

    Super opskrift. Tager dog ikke skade af, at man bruger en hel stang vanille.

    Mvh Tommy (HC’s svoger)

  5. Lars 11. januar 2010 at 13:51 #

    @Tommy:

    Jeg bruger normalt nogle tykke stænger fra Taithi, så der synes jeg en halv stang passer. Det er selvfølgeligt meget individuelt hvor meget man vil have i.

  6. sara 12. marts 2010 at 15:19 #

    hej:)

    jeg tænkte om man kunne bage det som en stor kage, istedet for små muffins.
    håber i kan hjælpe mig!

    MVH Sara

  7. Lars 14. marts 2010 at 23:34 #

    Sara: Det kan du sagtens. Det nemmeste er nok at bage den i en flad form af en slags, f.eks en springform. Sæt temperaturen lidt ned på ovnen, og bag den lidt længere tid, så du er sikker på at den bliver gennembagt, før den bliver for brun udenpå.

  8. Keenie 24. maj 2010 at 23:05 #

    De blåbær muffins blev såååååh lækre 1000 takfor en fantastisk opskrift, glæder mig til at afprøve flere….

  9. Piasen 20. juli 2010 at 19:18 #

    Har lige set din blog for første gang. Og det er bare dejlige sager du laver. Men jeg har lige en rettelse ang. blåbær, der findes mange blåbær i hele Danmark. Mosebøllebær ligner blåbær uden på, men inden i er der en stor forskel, de smager ikke af så meget og de mangler farven inden i. Hvis du er i tvivl om hvilken bær du har fået fat i, ja så er det bare med at tjekke tungen bagefter og hvis den er blå så er det blåbær du har fået fat i.
    En del af de bær man køber friske og frosne er desværre også tit mosebøllebær.

  10. Iris 20. december 2010 at 14:10 #

    Hei Lars, mmm denne oppskriften ser super god ut, den må jeg teste.

    Mvh Iris
    .-= Iris´s last blog ..Julekaker =-.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This