Et udvalg af Microplane rivejern

Anmeldelse: Microplane rivejern

Et udvalg af Microplane rivejern
Et udvalg: venste: Box Grater, højre øverst: Classic, Midte: Home Series, Nederst: Gourmet Series

Det er efterhånden en del år siden jeg fik mit første Microplane rivejern. Det er det på billedet med den gennemsigtige plasticramme omkring. Jeg fik et sæt med 2, og en lille slæde til. Jeg kan huske de var hundedyre. Faktisk imponerende dyre, sådan set i forhold til hvad det klassiske firkantede kasserivejern kostede.  Det jeg blev mest imponeret af var det fine rivejerns evne til at tage alt skallen af en citrusfrugt, uden at tage det mindste af det hvide med. Jeg havde fået fat i et virkeligt imponerende stykke køkkenværktøj. Samtidigt var det sindsygt skarpt i forhold til mit gamle rivejern. Hurtigt blev mit gamle rivejern smidt ud, og erstattet med 3 af disse imponerende Home Series rivejern fra Microplane. Alt var lykke og gammen..

Desværre viste det sig at efter en rum tid, og en del ture i opvaskemaskinen, at plastic’en omkring selve rivejernet ikke var produceret ret godt, så det begyndte at flække, så stabiliteten af rivejernet forsvandt. Faktisk så meget at jeg idag har smidt 2 af de 3 oprindelige rivejern ud, og det sidste halter afsted på sidste åndedrag.

Jeg var ikke glad, min invistering var forspildt, og jeg havde ikke lyst til at gå tilbage til et old-school kasserivejern. Sådan gik der egentlig ret længe, og jeg kan se at Microplane er holdt op med at producere Home serien. De har nok også opdaget at det er noget semi-skrammel de sendte på markedet. Heldigvis havde de så lanceret Gourmet serien, som i mine øjne er spot on! Et stort gummigreb til at holde ved, metalramme, og en skridsikker gummifod, til når man skal rive større mængder.

Gourmet serien er den der ligger til højre, nederst på billedet. Et dejligt stykke værktøj. Min tiltro til Microplane er tilbage, jeg tror på at denne gang har de ramt (mere) plet med et produkt.

Det grove rivejern er rigtig godt til gulerødder, kartofler, og andre hårde ting. Selv smør kan man rive på det, hvis man skal lave tærtedej, istedet for terninger af smør. Det skal ikke æltes så meget sammen med melet så.

Smør rives på microplane
Smør rives på microplane

Det er også smart hvis man hurtigt skal bruge noget smør ved stuetemperatur, da det hurtigt stiger i temperatur i de tynde strimler.

Vi har da også andre Microplane produkter i huset, den oprindelige Classic serie uden håndtag (øverst til højre på billedet). Den bryder jeg mig ikke om. De er meget skarpe, så den ligger bare i skuffen og griner.

Vi har også en Box Grater (den til venstre), men den står også mest i skuffen og lurer. Jeg synes det er nemmere lige at hive de små rivejern frem fra skuffen istedet for det forholdsvis større kasserivejern. Den er ellers smart, og man kan pille den ene side af den for nem rengøring.

Jeg havde en ‘Coarse Grater’ Home series, som knækkede, og det er faktisk den jeg savner mest. Den er super til parmesan, ingefær og andet som skal være rimeligt fint, uden at være mos.  Jeg planlægger at dens arv skal tages op af en Gourmet Series Coarse grater, eventuelt med rødt håndtag.

Vi har også en Microplane Cheese Mill, og selvom den egentlig er smart nok, så er det lidt for meget gadget, og den giver simpelthen for lidt ost til vores brug. Desuden er den bedst til parmesan. Hvis man putter den lidt hårdere pecorino ost i den, så bliver det alt for hårdt arbejde at få ost på maden. Der er en coarse grater størrelse rivejern istedet fantastisk. Cheese grateren står også bare i skuffen, måske jeg snart skulle give nogle af alle de køkkenting væk, som fylder alt for meget uden at blive brugt.  Så bliver der jo også plads til nogle nye. 🙂

Faktisk vil jeg sige at næsten alle Microplanes produkter er gode, men rivejernene bare så meget mere end de andre produkter, så når man har et sæt rivejern, så er der ikke brug for de andre produkter.

Microplane og smør
Microplane og smør

Disclaimer: Vi kender ejeren af Santoku.dk, derfor linket til Microplane hos Kristian. Microplane Gourmet er stillet til rådighed af Hamanoya (som importerer Microplane), men dette har ikke haft indflydelse på vores vurdering af Microplanes produkter, som vi begge har brugt i mange år.

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “Anmeldelse: Microplane rivejern”

  1. Mogens Bisgaard Avatar

    Jeg har et Microplane-kasserivejern. Riveevnen er formidabel – men plasticen er for skrøbelig. Først går håndtagene løs, og så flækker kassen omkring håndtagene. Har vi da sendt flere mennesker til månen for ingenting?.

    (mmm, revet smør).

  2. Piskeriset Avatar

    Lige nu har jeg desværre kun ét Microplane rivejern – nemlig det øverst til højre på billedet. Det er imponerende skarpt og river utrafint, men jeg savner at have et skaft at holde om – det virker så kluntet at holde direkte på klingen. Nu må jeg snart tage mig sammen til at få købt et par stykker mere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *