Sprødstegt andebryst

Smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler

Sprødstegte andebryster med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter. Noget af en titel til en egentlig ret let ret. “Let” som i ikke svær, ikke som i kalorielet. Det sværeste i retten er at få tingene timet, så det hele er færdigt på samme tid.  Rodfrugterne i ovnen er ikke så sarte med tiden, og kartoflerne er egentlig heller ikke, så det kan lade sig gøre, selvom man fumler lidt med tingene.  Hvis du kan finde nogle store andebryster er de noget bedre at bruge end de helt små frosne man tit finder i supermarkederne. Kan du finde nogle på 300+ gram, så er de nemmere at få til at blive saftige.

Kartofler i gryden

Kartofler koges 15 min.

Ingredienser – 4 personer:

Andebryster, ca. 1000g ialt.
1 kg kartofler
1 kg Blandede rodfrugter, f.eks: gulerod, pastinak, løg, rødbede.
frisk timian
olivenolie til rodfrugterne
smør til stegning af kartoflerne.

Rodfrugter i ovnen

Rodfrugter i ovnen

Start med at hakke rodfrugterne i nogenlunde lige store stykker, læg dem i et ovnfast fad, hæld en lille smule olivenolie over, og krydr dem med salt og peber og timian. Sæt dem i en 210 grader varm ovn i den ene side, så der senere er plads til et lille fad med andebrysterne. Rodfrugterne skal have ca 1 time, men der bliver skruet ned for varmen senere.

"Brysterne" ridses og krydres

“Brysterne” ridses og krydres

Vask kartoflere, og sæt dem over at koge 15 minutter. Når de har kogt hældes vandet fra, og de køles ned med koldt vand, så de ikke koger videre. Hæld det kolde vand fra, og stil dem til side.

Rids andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med salt og peber. Ridserne skal gå hele vejen igennem fedtet, men kun lige ned til selve kødet.

Andebryster på panden

Andebryster på panden ved svag varme

Andebrysterne lægges på en kold pande, med skindsiden nedaf. De tændes på moderat varme, og man lader langsomt fedtet smelte af dem.

I mellemtiden stiller man ovnen på 160 grader.

Når det meste af fedtet er smeltet af, skrues op for varmen, sådan at andebrysterne kan blive brune. Når de er brune og sprøde på skindsiden, vendes de om på den anden side for at give dem noget farve der, der skal de have ca. 1 minut.

Så tager man andebrysterne,  lægger i et lille ildfast fad, og stiller i den nu 160 grader varme ovn. Der skal de have ca. 15 min, alt efter størrelse og præference for rødt kød.

Smørstegte kartofler

Kartoflerne klar til servering

Når andebrysterne er klar i ovnen, tages de ud, og lægges på et skærebræt i 5 min for at hvile. Imens steges kartoflerne i den overskydende andefedt samt en klat smør. De skal have rimeligt høj varme, så de får lidt farve. Når de er færdige hældes friskhakket timian over, og de er klar til anretning/servering.

Udskæring

Udskæring

Rodfrugterne tages ud af ovnen, og andebrysterne skæres i 5-10mm tykke skiver, og serveres. Velbekomme.

Andebryst med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter

Andebryst med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter

Relaterede indlæg:

Tags: , , , , ,

19 Responses to “Sprødstegt andebryst”

  1. 21. november 2010 at 20:52 #

    Hov, hvor er saucen ;-)
    Jeg fik lige andebryst forleden, det smager nu skjønt!
    .-= Signe´s last blog ..Chokoladekage med kokoslåg =-.

  2. 21. november 2010 at 21:39 #

    Hej Lars
    De kartofler ser rigtig lækre ud, og det lyder som en god måde at stege andebryst på, uden de bliver for fede, eller for tørre.
    Det skal prøves ved lejlighed.
    Tak for inspiration.
    Hilsen Randi Lauridsen
    .-= Randi Lauridsen´s last blog ..Ribollita – Take 1 =-.

  3. 25. november 2010 at 11:49 #

    Laber and! Men jeg siger som Signe – hvor er saucen ;-)
    .-= Klidmoster´s last blog ..Hjemmelavet grov sennep =-.

  4. 28. november 2010 at 17:16 #

    Prøver lige igen – dit kommentarsystem smider mig af ! Vil bare komplimentere dig for de vanvittigt flotte billeder. Hvilket kamera bruger du ?
    .-= Maja´s last blog ..Aktiv rundt og sundt =-.

  5. 28. november 2010 at 21:09 #

    @Signe, Klidmoster: Dårlig planlægning, vi havde bare intet at lave sauce af, så og jeg synes ikke en opbagt brun sovs var noget jeg gad stå og lave/spise. Det skal ikke ske igen..

    @Maja:
    Du var røget i spam-filteret, hele 3 gange, af en eller anden grund, Akismet plejer ellers at være rigtig god til at gætte hvad der er spam.
    Kameraet jeg bruger er et Canon EOS 500D, her med et 50mm f/1.8 objektiv på, for så kan jeg tage i det lys der nu er i huset, uden blitz.

  6. 28. november 2010 at 23:46 #

    Tak for info :-)
    .-= Maja´s last blog ..Aktiv rundt og sundt =-.

  7. eva bye
    1. september 2011 at 20:09 #

    Herligt andebryst – sprang kartoflerne over – saucen absolut ikke nødvendig!

  8. Nadia
    7. november 2011 at 18:06 #

    Bare et godt råd fra en udlært kok- lad anden hvile i mere end 1 min. Så kødsaften kan nå at sprede sig i kødet og derved ikke løbe fra under udskæringeb og derudover også give mere smag.

  9. 27. september 2012 at 19:27 #

    Har med stor fornøjelse tilberedt andebryst efter dine anvisninger her til aften, tak for god opskrift! Har linket til den i dette indlæg:
    http://lacucinanada.com/2012/09/27/andebryst-m-brasede-sode-kartofler-og-blommesauce/
    – Håber det er ok??

    Mvh La Cucina Nada

  10. 27. september 2012 at 21:19 #

    @Nadia, jeg retter lige opskriften, godt tip.

    @Nada: Velbekomme, vi er glade for linket, og at du kunne li opskriften.

  11. 28. september 2012 at 12:51 #

    Det kunne jeg, og mine læsere garanteret også!
    Godt at vi kan deles lidt om tingene – hvorfor opfinde den dybe tallerken flere gange, ikke sandt? ;-)

  12. Dennis Hansen
    10. oktober 2012 at 16:20 #

    Hej Lars. Kan man godt bruge en rødvinssauce til denne ret, og samme vin til at spise med? :) Glæder mig til at sætte tænderne i det!

  13. 10. oktober 2012 at 17:27 #

    @Nada: præcis..

    @Dennis: Du kan sagtens lave en rødvinssauce til, bare pas på den ikke bliver for kraftig, så andens smag bliver overdøvet.. Eller man kan putte mindre sovs på ;)

  14. Anja
    7. december 2012 at 22:47 #

    Har i rester af and, skal i prøve denne salat :)

    Se også opskriften på flæskestegssandwich som er lækker i juledagene :)

    http://gomadtilhverdagen.blogspot.dk/2012/12/salat-med-and-bla-ost-og-lun-becon.html

  15. Thomas
    9. december 2013 at 20:26 #

    Jeg synes dog ikke man behøver sauce til andebryst. Confit de Canard er også en fornøyelse av lave og at spise. Velbekomme

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mortens Aften | Madbloggernes Himmel - 8. november 2012

    [...] og Morten fra Grydeskeen disker op med både Sprødstegt andebryst og Langtidsstegt [...]

  2. Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme! | Madbloggernes Himmel - 12. november 2012

    [...] og Morten fra Grydeskeen disker op med både Sprødstegt andebryst og Langtidsstegt [...]

  3. Andebryst med smørstegte kartofler & grønkålssalat - 16. december 2013

    [...] Jeg har fundet lidt inspiration hos Grydeskeen. [...]

  4. Tråden for os der skal være alene nytårsaften 2013 :D - Side 25 - 27. december 2013

    [...] Jeg fik lige lyst til Waldorfsalat til min hovedret, og så blev jeg ret fristet af den her; Sprødstegt Andebryst | opskrift på andebryst | Hovedretter Namme-nam! Nå, men så skal der noget let til forret. Gerne noget med masser af grøntsager – [...]

Leave a Reply