Sprødstegte andebryster med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter. Noget af en titel til en egentlig ret let ret. “Let” som i ikke svær, ikke som i kalorielet. Det sværeste i retten er at få tingene timet, så det hele er færdigt på samme tid. Rodfrugterne i ovnen er ikke så sarte med tiden, og kartoflerne er egentlig heller ikke, så det kan lade sig gøre, selvom man fumler lidt med tingene. Hvis du kan finde nogle store andebryster er de noget bedre at bruge end de helt små frosne man tit finder i supermarkederne. Kan du finde nogle på 300+ gram, så er de nemmere at få til at blive saftige.
Ingredienser – 4 personer:
Andebryster, ca. 1000g ialt.
1 kg kartofler
1 kg Blandede rodfrugter, f.eks: gulerod, pastinak, løg, rødbede.
frisk timian
olivenolie til rodfrugterne
smør til stegning af kartoflerne.
Start med at hakke rodfrugterne i nogenlunde lige store stykker, læg dem i et ovnfast fad, hæld en lille smule olivenolie over, og krydr dem med salt og peber og timian. Sæt dem i en 210 grader varm ovn i den ene side, så der senere er plads til et lille fad med andebrysterne. Rodfrugterne skal have ca 1 time, men der bliver skruet ned for varmen senere.
Vask kartoflere, og sæt dem over at koge 15 minutter. Når de har kogt hældes vandet fra, og de køles ned med koldt vand, så de ikke koger videre. Hæld det kolde vand fra, og stil dem til side.
Rids andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med salt og peber. Ridserne skal gå hele vejen igennem fedtet, men kun lige ned til selve kødet.
Andebrysterne lægges på en kold pande, med skindsiden nedaf. De tændes på moderat varme, og man lader langsomt fedtet smelte af dem.
I mellemtiden stiller man ovnen på 160 grader.
Når det meste af fedtet er smeltet af, skrues op for varmen, sådan at andebrysterne kan blive brune. Når de er brune og sprøde på skindsiden, vendes de om på den anden side for at give dem noget farve der, der skal de have ca. 1 minut.
Så tager man andebrysterne, lægger i et lille ildfast fad, og stiller i den nu 160 grader varme ovn. Der skal de have ca. 15 min, alt efter størrelse og præference for rødt kød.
Når andebrysterne er klar i ovnen, tages de ud, og lægges på et skærebræt i 5 min for at hvile. Imens steges kartoflerne i den overskydende andefedt samt en klat smør. De skal have rimeligt høj varme, så de får lidt farve. Når de er færdige hældes friskhakket timian over, og de er klar til anretning/servering.
Rodfrugterne tages ud af ovnen, og andebrysterne skæres i 5-10mm tykke skiver, og serveres. Velbekomme.
Skriv et svar