Abbachio alla Romana (Lammegryde)

For ikke så længe siden så jeg en rigtig lækker opskrift ovre på Italian Foodies, som jeg absolut skulle prøve at lave. Jeg er ikke den som spiser ret meget lam, så denne opskrift så både lækker og nem ud; og det er den også. Som regel når jeg får lam, så er det enten lammekoteletter, eller lammekølle, så derfor synes jeg at denne Abbachio alla Romana (lam, Rom-style) så indbydende ud, og kunne være med til at udvide min horisont lidt. Jeg kørte ud til Bazaar Vest og købte lidt skært lammekød (og gik som sædvanlig en tur forbi grønthandlerne, for at lure lidt). Ingredienser (4 personer): ca. 500g skært lammekød lidt mel til at drysse på kødet olivenolie 3 rosmarinstilke, har du ikke friske, kan tørret til nøds gå an 4 Salvieblade, her kan tørrede også gå an, men brug helst friske krydderier, det smager altså bedst 1 fed hakket hvidløg 175ml hvidvin 150ml postevand 5 spsk hvidvinseddike 750g kartofler, skåret i meget tynde skiver salt og peber Tænd ovnen på 180 grader C. Vend lammestykkerne i mel, krydret med salt og peber. Varm olien op i en varm sautepande, og tilføj lammekødet. Brun lammekødet over det hele, så det får godt med smag. Krydr igen med salt og peber, og tilføj hvidløg, salvie og rosmarin til gryden, og svits det hele i yderligere 5 minutter. Tilsæt hvidvinen og hvidvinseddiken, og kog det til det hele er fordampet. Tilsæt så de 150-200ml vand, og læg de skiveskårne kartofler spredt ud over lammekødet. Læg låg på, put i ovnen i ca. 45 minutter, eller til kartoflerne er møre. Hvis alt vandet fordamper undervejs, så tilføj lidt mere, så der hele tiden er noget at dampe kartoflerne i. Når kartoflerne er møre, er det klar til servering. Server direkte fra panden, eller anret på et fad. Velbekomme!

Relaterede indlæg:

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This