About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Det er godt og smukt skrevet – tillykke med fødselsdagen og det nye initiv! Der er faktisk masser af gode råvare, ærlige producenter og madhåndværk af høj kvalitet, derude, som nok er en messe værd.
Tillykke med fødselsdagen, og jeg er helt enig med Mogens. Godt skrevet.
Det er et interessant emne at tage op mht. ordentlige råvarer der er værd at spise. Især tilgangen med at folk ikke vælger dårligere kvalitet fordi de er dumme eller dårlige mennesker, men pga. manglende tid, penge, interesse eller andre forhold. Jeg tror på at bedre oplysning om hvilke muligheder der rent faktisk findes rundt omkring i landet kunne overbevise flere om at det ikke nødvendigvis behøver at være et kæmpe arbejde at lave ordentlig mad af ordentlige råvarer.
Held og lykke med det, og jeg glæder mig til at se hvad i finder frem af gode sager. Jeg håber på mere god inspiration 🙂
Jesper Jarlskov
Jeg må også udtrykke min dybeste respekt for dit indlæg, og ønsker tillykke med fødselsdagen. Og takker selvfølgelig for den pæne omtale.
Tillykke med dagen og tak for det dejligt indspark.
Det er sjovt at huske tilbage til det som startede ens interesse for mad. For mig var det især krydderier som vækkede sanserne og interessen. Når min far havde været i udlandet og slæbt chili fra mexico, 5spice fra kina og lignende med hjem. Smagen var alt andet end “Santa Maria”, og når det kom i maden blev det en ny og spændene oplevelse.
Derfor har min interesse nok også især været omkring de udenlandske ingredienser og de danske “basisvarer” har indtil for få år siden været ligegyldige for mig (så længe de smagte ok). Dermed ikke sagt at jeg ikke havde interessen for ting fra naturen. Min tid som spejder har givet mig megen interesse for at bruge naturens materialer i madlavningen, men det har altid været som smagsgiver og i mindre grad som “fyld” – Det hakkede kød blev spicet vilde urter, granskud og andet fra naturen….ja “nyt nordisk” var moderne blandt spejderne mange år før det blev “genopfundet”.
Senere har jeg haft mange af dine “smør-oplevelser” med danske produkter og glæder mig f.eks. hver gang jeg kommer forbi en æble-plantage for at høste æbler….på en time derude når jeg at spise flere æbler end jeg spiser resten af året (nåja altså æbler fra supermarkedet). Smagen af det nyplukkede, superfriske og perfekt modne æble er bare sådan en af de der aha oplevelser som jeg ikke vil være foruden (sjovt nok har jeg ikke samme oplevelse med danske jordbær, som efter min mening er lige så vandede og kedelige som de udenlandske – alle er masseproducerede og alle er fremelskede til at være store, faste og ensartede).
Nå det blev lidt en smøre fra min side af !
Vi ses derude ved de små lokale producenter
over and out,
Kim Schulz
grillkokkerier.dk
Hip hip hurra med de 4 år – jeg har været med på sidelinjen hele vejen og med stor interesse fulgt med i jeres gøren og laden. Dejligt at kende mennesker der brænder for den gode smag, de unikke råvare og de lokale producenter som Danmark har at byde på. Og SMØR – ja, det var også det der blev vendepunktet for mig. ‘Den blå’ fra Naturmælk og deres biodynamiske i rulle – det er sgu det stof maddrømme er gjort af.
Jeg glæder mig til at følge med i jeres nye tiltag.
I er et par dejlige drenge – tak for de gode oplevelser IRL indtil videre 🙂
Respekt drenge og tillykke med de 4 år!
Hold nu op for et godt indlæg her på en fredag eftermiddag. Jeg bukker mig i støvet over I har formået at ramme sømmet lige på hovedet i forhold til, hvad jeg synes mad skal handle om og jeg vil glæde mig som et lille barn til at følge med fremover.
Tak for at I bliver ved med at holde gejsten oppe og tak for at I kæmper for smagen. 🙂
Tillykke og ikke mindst tak for mange gode og spændende indlæg. Det er nemlig rigtig sjovt at gå på opdagelse blandt de mange dygtige producenter, vi har herhjemme, og der er langt mere charme – og velsmag – over frugt, bær og grøntsager, man selv har plukket/avlet.
En enkelt tilføjelse mht. folks valg, når de køber ind – der kan også være problemer med tilgængelighed, dvs. når folk bor i dele af landet, hvor det ikke er så let at få fat i gode råvarer (især hvis man ikke har bil).
Tak alle sammen for at ligge en kommentar til vores fødselsdagsindlæg:)
Her morgen efter må jeg hellere komme igang med at lave nogle indlæg, så vi kan holde dampen oppe:)