3 retters trøffelmenu

Hjemmelavet pasta med Parmigiano-Reggiano, smør, fint revet hvidløg og fint revet trøfle fra Gotland

Hjemmelavet pasta med Parmigiano-Reggiano, smør, fint revet hvidløg og fint revet trøffel fra Gotland

Efter at have været en tur inde ved dinbaghave.dk og hente den bestilte trøffel fra Gotland skulle der laves den store middag. Jeg havde efter konsultation med Søren K. fra mit arbejde sat blikket på to retter med trøflen.
Begge udtænkt til ikke at dominere smagsmæssigt i sig selv, men netop til at gå ind og understøtte og fremme selve trøfle smagen. Søren K.’s input og erfaring udi det kulinariske var lige den inspiration der skulle til.

Gæst var indkaldt til at dele fornøjelsen, en så stor oplevelse kunne ikke opleves alene.

Første ret var et pocheret æg serveret i hjemmelavet sauce hollandaise med trøffel.

I en lille kasserolle dumpede jeg en deciliter hvid balsamico. Her ved jeg at jeg burde sige at det skulle være en god. En typisk bemærkning fra tv kokke der altid glemmer at fortælle hvad sådan en er og ikke mindst hvordan vi som forbrugere kan se på en flaske om det nu er en god en af slagsen. Ja, jeg vil have smagsprøver hos alle der forhandler balsamico!
Ned i kasserollen røg også et halv fed hvidløg der var snittet rigtig tyndt. I morteren knuste jeg en 10 peberkorn og 5 fennikelfrø. Disse røg også ned i kasserollen.
Det hele reduceret for mellem varme indtil det begyndte at tykne.

Fint skåret hvidløg, hvid balsamico, frisk knust peber og en smule fennikelfrø

Fint skåret hvidløg, hvid balsamico, frisk knust peber og en smule fennikelfrø

Jeg må indrømme at mine pocherede æg ikke var en æstetisk vellykket oplevelse. Den ene blev til en blomme med lidt hvidt om og den anden lignede en mindre eksplosion.
Så jeg vil overhovedet ikke forsøge mig på at gøre mig klog eller forklare hvad jeg gjorde. Dertil skal jeg øve mig noget mere.

Saucen blev lavet som en ægte sauce, med stavblender


Efter saucen er blevet godt tyk og cremet smages den til med reduktionen og lidt salt.
Saucen lægges i bunden af en lille fladbundet skål, det pocherede æg oven på og så rives der trøffel over. En dekadent ret som kalder på et hjerteanfald mens man henrykt råber på mere!

Hollandaise sauce med pocheret æg parat til at få lidt trøfle fra Gotland

Hollandaise sauce med pocheret æg parat til at få lidt trøffel fra Gotland

Pocheret æg med sauce hollandaise og trøfle fra Gotland

Pocheret æg med sauce hollandaise og trøffel fra Gotland

Næste ret, hjemmelavet pasta med Parmigiano-Reggiano, smør, fint revet hvidløg og fint revet trøffel fra Gotland.
Det er basalt set den her ret som jeg lavede for et par uger siden: Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille bare uden persille og skinke.

Efter jeg havde blandet smørret, parmigiano-reggiano og fintrevet hvidløg sammen blev det anrettet på to tallerkner og fint revet trøffel kom på til allersidst. Jeg tillader mig at gentage start billedet her.

Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

Revet parmigiano-reggiano og fint revet hvidløg

Revet parmigiano-reggiano og fint revet hvidløg

Hjemmelavet pasta efter den er kommet tilbage i gryden med smør, fint revet hvidløg og Parmigiano-Reggiano

Hjemmelavet pasta efter den er kommet tilbage i gryden med smør, fint revet hvidløg og Parmigiano-Reggiano

Hjemmelavet pasta med Parmigiano-Reggiano, smør, fint revet hvidløg og fint revet trøfle fra Gotland

Hjemmelavet pasta med Parmigiano-Reggiano, smør, fint revet hvidløg og fint revet trøffel fra Gotland

Det var en utrolig delikat ret der på alle måder var større i helheden end den enkelte råvare. En god oplevelse!

Til dessert havde jeg i et øjeblik af inspireret forudsigelighed ladet mig blive overbevist om at chokoladetrøfler var et godt punktum for aftens tre retters. Så da jeg kom forbi Peter Beier chokolade på Østerbro på vejen hjem fra dinbaghave.dk var det ind og købe fire forskellige slags. En med lakrids, en med passionfrugt, en med rom og karamel og den sidste er smuttet fra hukommelsen.

Fire chokolade trøfler

Fire chokolade trøfler

Det var en god afrunding på en god middag. Specielt den med passionsfrugt har lagt sig veltilpas i smags hukommelsen.

Relaterede indlæg:

, , , , , , , ,

10 Responses to 3 retters trøffelmenu

  1. Signe 2. november 2010 at 21:57 #

    Mmmmmm, trøfler i alle afskygninger 🙂
    .-= Signe´s last blog ..Langtidsstegte lammekoteletter med rodfrugter =-.

  2. foodfanatic 2. november 2010 at 22:22 #

    De trøfler ser virkelig lækre ud. Har aldrig smagt Peter Beier chokolade, men har hørt meget godt om det 🙂

    Kh Nadia
    .-= foodfanatic´s last blog ..Jeg fører! =-.

  3. Faster Philip 2. november 2010 at 23:04 #

    Ser sørme lækkert ud Morten, er meget meget ked af jeg ikke kan deltage på fredag =( ville gerne have sat tænderne i den trøffel! Nå ja og hilst på dig og de andre….. Suk!
    .-= Faster Philip´s last blog ..Månedens Mikkeller 5 – Green Gold IPA =-.

  4. Klidmoster 3. november 2010 at 02:27 #

    Det pureste guf! Glæder mig til at smage det sorte guld på fredag 🙂
    .-= Klidmoster´s last blog ..Fra minus til plus =-.

  5. Piskeriset 3. november 2010 at 18:09 #

    Du siger bare til, hvis du mangler en gæst en anden dag – jeg melder mig frivilligt! 😀

    Det ser meget spændende og lækkert ud. Passionsfrugtudgaven har jeg ikke smagt, men den med lakrids elsker jeg!

  6. Morten 3. november 2010 at 21:17 #

    @Signe – oh ja

    @Nadia – De smagte også godt:)

    @Faster Philip – vi skal nok få sat tænderne i dem, uden at få hilst på dig:)

    @Klidmoster – Det tror jeg vi alle gør.

    @Piskeriset – altid rart med frivillige:) Lakridsen var også en af mine yndlings.

  7. Stefanie 6. november 2010 at 01:23 #

    Smukt!

    Et godt råd med hensyn til porchering: Tag en gaffel, rør rundt i vandet så du får en “tornado” i vandet, og dumb derefter ægget forsigtigt i.
    Det plejer at virke, da ægget så “vikler” sig om sig selv, og ikke rør bunden. Desuden skulle det også blive pænere jo frisker ægget er – pga. proteinen tror jeg.
    Før jeg fik det råd, plejede mine æg også altid at ligne en mindre katastrofe 🙂

  8. foodfanatic 13. november 2010 at 04:57 #

    Hej igen Morten
    Hvad er forresten instrumentet på billede 3?
    Kh Nadia
    .-= foodfanatic´s last blog ..Stem på mig =-.

  9. Anders 14. januar 2011 at 16:06 #

    Det ser jo helt genialt ud – og trøfler elsker jo simple retter og æg – flot mad! Hvor meget smag har trøflerne fra Gotland, har aldrig været omkring sådan en godhed?

    og Nadia, det er et trøffel jern.
    .-= Anders´s last blog ..Niepoort Redoma og Tiara – portugisiske aromatiske lækkerier i form af hvidvin =-.

  10. Morten 18. januar 2011 at 23:17 #

    @Stefanie – Tak for rådet, det skal prøves næste gang jeg skal pocherer et æg:)

    @Nadia – som Anders så venligt påpeger – et trøffeljern.

    @Anders – De er mere milde i smagen end de franske og italienske har jeg ladet mig fortælle. Jeg oplevede dem lige så – og de overdøvede ikke retten.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This